Publicitat
Publicitat

COPA DEL REI

L’estadi ideal per a nits com aquesta

El Power8 Stadium viurà el seu partit més especial des de la inauguració

Coses de la vida, l’estadi de Cornellà-El Prat, batejat aquesta temporada com a Power8 Stadium, va viure la seva pitjor entrada el dia del partit de tornada de l’eliminatòria de Copa contra l’Alabès. Aquell fred dia de desembre tot just 5.118 persones van aplegar-se per veure el partit contra els bascos, la pitjor entrada en tota la història de l’estadi. Mesos més tard, en el partit de tornada d’una nova eliminatòria de la mateixa Copa, i altra vegada contra un conjunt basc, l’estadi blanc-i-blau pot viure la seva millor entrada en anys, ja que la directiva confia aplegar 32.000 persones. De moment, les millors entrades que ha registrat l’estadi en partit oficial corresponen als duels contra el Barça i el Madrid de la primera temporada del nou camp.

L’estadi es va construir per a nits com aquestes. El mateix Joan Collet ha admès aquests dies que l’Espanyol viu el millor moment des de la UEFA de la temporada 2006/07, quan l’equip entrenat per Ernesto Valverde, avui l’entrenador rival, va poder arribar fins a la final aplegant més de 40.000 espectadors el dia de la semifinal contra el Werder Bremen. Però a nivell esportiu l’equip no sempre ha acompanyat des de la inauguració del nou estadi i aquest serà el primer partit de semifinals que viurà el recinte, estrenat l’agost del 2009 amb un amistós contra el Liverpool.

Llavors l’Espanyol vivia un moment dolç a nivell social, gràcies, en part, a la Copa del Rei guanyada la temporada 2005/06 i la final de la Copa de la UEFA de Glasgow de la temporada següent. En els 10 anys posteriors a l’enderrocament de Sarrià i els anys d’exili esportiu a l’Estadi Olímpic, l’Espanyol va ser capaç de creure en ell mateix i va passar de 20.000 socis el 1997 a 30.000. Durant les primeres temporades al nou estadi l’Espanyol va poder superar la barrera dels 35.000 socis, amb una mitjana d’espectadors superior al 75%. Però cada temporada la mitjana d’espectadors ha anat baixant, i s’ha passat dels gairebé 28.000 espectadors de mitjana de la temporada 2009/10 als menys de 20.000 de la temporada 2013/14. En concret, 19.554 espectadors.

La Copa del Rei, doncs, s’ha convertit en un motiu d’alegria per als directius i els espectadors. Joan Collet ha admès que confia que seran “com a mínim 32.000 espectadors per convertir el camp en una olla de pressió” i s’ha treballat per cuidar tots els detalls. Per exemple, el club ha promogut accions comercials al Mobile World Congress i creu que mig miler de professionals relacionats amb la gran cita del mòbil seran presents al partit contra l’Athletic de Bilbao. El club basc també tindrà el suport de 500 seguidors a la graderia.

Motos i un mosaic

A més, els aficionats han organitzat una trobada de motos per acompanyar l’equip des de l’hotel de concentració al Power8, amb cita a l’Hotel Hesperia Sant Just Desvern a dos quarts de vuit del vespre. Ja al camp, el diari La Grada ha preparat un mosaic blanc-i-blau per rebre els dos equips. L’Athletic busca la seva tercera final en els últims sis anys. L’Espanyol, la primera des que es va canviar de casa.

Històries de superació esportiva