24/03/2012

OBJECTIU: Posar-se a 3 punts del Madrid

2 min
MOTIVACIÓ MÀXIMA 
 El davanter xilè Alexis  Sánchez remata una pilota  en una posició difícil durant l'entrenament del Barça.

Durant uns minuts o unes hores, el Barça pot situar-se a només tres punts d'un Madrid que ara fa set dies n'hi treia deu. Conscient que el vent bufa a favor i que el rival viu al llindar d'un atac de nervis, l'equip de Guardiola s'ha despertat aquest matí a Palma de Mallorca amb l'oportunitat d'intensificar el setge als madridistes. Un triomf a l'Iberostar aquesta tarda (18.00 h) permetria afegir encara més pressió a un Madrid que, de sobte, ja no se sent invulnerable.

Guardiola segueix gestionant bé les emocions enmig de la bogeria col·lectiva, i ha insistit molt als seus homes perquè mantinguin el cap fred. El tècnic de Santpedor ha admès que va rebre amb alegria el segon empat consecutiu dels blancs, però sap que li toca centrar-se en la feina dels seus. Una ensopegada avui a Palma trencaria la dinàmica positiva i donaria l'oportunitat al Madrid d'allunyar-se una altra vegada i aturar la sagnia. El partit d'avui posarà a prova la fortalesa física i mental d'un Barça que es dosifica just abans de volar cap a Milà. Guardiola no es refia gens dels equips de Caparrós, conscient que el Mallorca no perd a casa des de mitjans de gener, quan va caure davant del Reial Madrid (1-2).

La setmana ha estat, doncs, estranya. Guardiola ha donat un dia de festa perquè els jugadors descansin mentalment i físicament, però quan els ha posat a treballar els ha recordat que cal mantenir la intensitat per evitar ensurts com el de dimarts davant del Granada. Davant d'un rival que ha passat de lluitar per no baixar a sentir-se còmode a la classificació, el Barça haurà d'improvisar en defensa, especialment en els laterals, ja que té les baixes per lesió d'Adriano Correia i d'Éric Abidal -pendent del trasplantament de fetge-, i la baixa de Dani Alves per sanció. Per tot això, el lateral dret del filial Martín Montoya té molts números de jugar com a titular, amb Marc Muniesa llest com a possible recanvi al lateral esquerrà.

15 jugadors del planter

Amb aquestes baixes, Guardiola ha convocat diferents jugadors del filial: 15 dels 18 homes que ahir van volar a Palma de Mallorca són homes que han estat formats a la casa.

En defensa, Piqué i Mascherano tenen moltes opcions per ser centrals, amb Montoya i Puyol a les bandes. A davant seria el torn d'homes com Iniesta, Cesc, Busquets i Pedro, que van descansar davant del Granada. De fet, avui pot ser un bon dia per donar descans a Xavi Hernández, que ha acumulat un bon nombre de partits consecutius. En atac, Guardiola disposa de més opcions, vist el bon nivell de Tello i Cuenca i la presència d'Alexis Sánchez. Homes llestos per ser els companys d'acció d'un Messi que, amb el rècord de gols al club al sarró, està encaparrat a guanyar aquesta Lliga sigui com sigui. I guanyar avui, que de nou toca jugar abans que el Madrid, és indispensable.

En les files del Mallorca, Caparrós recupera els sancionats: el francès Michel Pereira, l'uruguaià Gonzalo Chori Castro i el central balear Iván Ramis, tots ells futbolistes habituals en l'onze inicial local.

stats