Publicitat
Publicitat

L’últim acte de servei de dos genis

Xavi marxarà a Qatar i Pirlo sembla decidit a deixar la Juve després de la final

“El primer cop que vaig jugar contra en Pirlo va ser en un partit de categories inferiors de seleccions”, recordava Xavi Hernández. Andrea Pirlo, vuit mesos més veterà que Xavi, podria jugar a Berlín el seu últim partit amb la Juve, ja que estudia ofertes de la lliga nord-americana. Xavi ja ha anunciat que marxa a Qatar. Durant les últimes dècades, malgrat no jugar exactament a la mateixa posició, Xavi Hernández i Andrea Pirlo han simbolitzat el futbol de toc, elegant. Xavi, a un club ideal per fer-ho. Pirlo, nedant a contracorrent, en un futbol italià que ha anat canviat de pell gràcies, en part, a l’elegància d’un Pirlo campió del món precisament a Berlín, el 2006. “Porta bons records”, deia el jugador format al Brescia, home de poques paraules. “Però també guardo bon record de Dortmund”, afegia aquesta setmana recordant les semifinals del Mundial del 2006, quan Itàlia va jugar un bon partit contra els alemanys. Dortmund i Berlín. El mateix recorregut del 2006, gairebé una dècada més tard, ja que la Juve va eliminar el Borussia als vuitens.

Andrea Pirlo i Xavi comparteixen una visió del joc i poc més. Xavi és tot futbol, viu amb els seus i, fora de l’esport, és un noi normal. Pirlo, en canvi, viu tal com juga, amb estil. Ha fet de model, participa en diferents campanyes publicitàries on no sol parlar -té una veu trencada, profunda, que utilitza poc- i cuida amb amor les vinyes que va comprar a prop de Brescia, on produeix el seu propi vi. A Torí vivia a una plaça ben cèntrica, en un edifici que va escollir perquè tenia el número 21, el que porta a la samarreta. Però després de divorciar-se s’ha comprat una casa amb vistes al riu Po. Xavi viu a Matadepera, a prop de la seva Terrassa, envoltat de la seva gent.

Pirlo parla poc i s’expressa més amb el seu futbol, però quan Xavi es va acomiadar del barcelonisme amb un acte institucional aquest dimecres, la Juve va publicar a les xarxes un missatge del jugador llombard: “He tingut la sort d’enfrontar-me a Xavi en diverses ocasions. Sempre ha sigut un gran tipus i un verdader campió al camp”. Pirlo va arribar a rebre una proposta de Pep Guardiola per jugar al Barça, quan era futbolista del Milan, però li ha costat deixar Itàlia. Només ara, un cop ho ha guanyat gairebé tot -té dues Lligues de Campions amb el Milan-, sembla llest per marxar a l’estranger amb una mentalitat diferent de la de Xavi. El català ha preferit marxar a Qatar, ja que es podrà formar com a tècnic, pensant en futbol. Pirlo medita marxar al New York City FC perquè vol una ciutat on poder gaudir. “Amb Xavi i Pirlo estem parlant de l’Olimp del futbol, en els seus nivells més grans d’intel·ligència. Són jugadors únics en la història, fenòmens reals”, deia ahir Alessandro Del Piero sobre dos jugadors que es poden acomiadar del futbol de primer nivell amb una Champions i un triplet.

Històries de superació esportiva