10/05/2013

El Madrid complica el fitxatge de Neymar

2 min
Neymar amb la selecció brasilera. El Madrid també el vol fitxar.

Barcelona.El mercat de fitxatges d'aquest estiu promet ser dels més moguts de les últimes temporades. El Reial Madrid ha reactivat amb força la pressió per fitxar el brasiler Neymar, una operació que semblava descartada, ja que el futbolista del Santos té signat un preacord amb el Barça. Ara, Florentino Pérez sap que en un any d'eleccions necessita el suport del madridisme, i més en un estiu en què marxarà Mourinho, no s'han guanyat títols importants i perilla la continuïtat de Cristiano Ronaldo. Des de fa setmanes creixen els rumors sobre la possibilitat de veure el davanter portuguès tornant a Old Trafford, i ahir es va saber que Wayne Rooney ha demanat marxar d'un United que disposaria així de més diners per recuperar el portuguès.

Tant si Cristiano marxa com si no, el Madrid necessita un fitxatge mediàtic i té dues carpetes obertes: el gal·lès del Tottenham Gareth Bale i Neymar. El fitxatge de Bale no és senzill, però Florentino vol insistir en Neymar, que ho té gairebé mig fet amb el Barça. De fet, tal com va publicar el diari ARA, si Neymar finalment no arriba al club blaugrana s'hauria de pagar al Barça una compensació de gairebé 40 milions d'euros en raó del preacord signat entre el Barça i el Santos. Neymar vol venir al Barça, però el club presidit per Sandro Rosell pateix per si aquesta operació de Florentino complica una mica les coses o encareix el preu del jugador. Segons el Mundo Deportivo , el club blanc podria arribar a pagar 120 milions d'euros, 80 al Santos i els 40 de compensació al Barça. Però tant el club català com el jugador del Santos prefereixen tancar el traspàs de Neymar al Barça aquest estiu, deixant en un tercer lloc el Santos, que per una banda té un acord amb el Barça però per una altra sap que guanyaria més diners amb la proposta del Madrid.

La carpeta de Neymar és un dels afers que més preocupa Rosell, que considera una prioritat fitxar un jugador que potenciaria el mercat brasiler i uniria en una plantilla la gran estrella vestida per Adidas, Messi, i un dels grans noms de Nike, Neymar. El Barça intensificarà les converses amb el jugador i el Santos per evitar que aquest moviment del Madrid, que ha arribat a enviar dos emissaris a São Paulo segons la Cadena SER, compliqui una operació que estava fins ara ben encaminada.

Abidal, enfadat

Altres temes que la secretaria tècnica haurà de tractar és la possibilitat de vendre Villa, tancar una nova cessió d'Isaac Cuenca amb l'Ajax d'Amsterdam i veure què passa amb el futur d'Abidal. El jugador francès està cada dia més molest, ja que el club encara no li ha dit res, i acaba contracte aquest estiu. Abidal vol renovar i el club dubta, però el que ha fet enfadar el francès no és que el Barça no el vulgui renovar, sinó que no li diguin res. De fet, si el Barça no el vol renovar, Abidal voldria marxar sense deixar enemics i buscar un altre club.

stats