BARÇA
Misc 02/09/2013

Messi ja goleja com en les últimes temporades

El bon partit de Diego Alves va evitar que l'argentí encara fes més gols a Mestalla

i
Toni Padilla
3 min

BarcelonaMessi va recuperar sobre la gespa de Mestalla les sensacions de les últimes temporades. Convertit en un corcó incansable, va liderar l'atac barcelonista amb aquelles curses en què esdevé un jugador imparable, deixant estesos els adversaris amb cops secs de maluc. Com ha fet en les últimes temporades, la seva capacitat de fer gols va ser superior a la de la resta de mortals, marcant tres gols en tot just 25 minuts de joc. I només la bona actuació del porter Diego Alves va evitar que, a la segona part, Messi encara fes més gols.

Els últims mesos no han estat fàcils per al golejador argentí. L'últim cop que havia fet tres o més gols va ser al gener, quan ell sol en va fer quatre a l'Osasuna al Camp Nou. Des de llavors, les coses no van ser fàcils, amb els problemes físics que van deixar el jugador de Rosario amb la mirada trista en les eliminatòries contra el Bayern i el PSG, quan va jugar coix el partit de tornada. I quan va arribar Martino, amb la possibilitat de buscar noves solucions, va patir una altra lesió, al Calderón.

Però a Mestalla es va veure la millor versió de l'argentí. "Ha estat fantàstic", admetia Andrés Iniesta. Jugant en atac amb Neymar i Pedro, Messi va fer miques la defensa valencianista durant la primera part d'un partit estrany. Aquest hat trick , segons la definició clàssica de l'expressió britànica -l'origen del terme feia referència a marcar tres gols en el mateix partit de manera consecutiva, sense que ningú en marqués un altre pel mig-, deixa Messi com a màxim golejador de la Primera Divisió amb cinc gols, dos més que Isco (Reial Madrid), Diego Costa (Atlètic de Madrid) i Rodri (Almeria). És a dir, el Barça liderant la classificació i Messi de màxim golejador. Com sempre.

"Quan jugadors com Messi juguen així, costa molt aturar el Barça. Ara, s'han comès errades que han facilitat la feina d'un molt bon equip", admetia el tècnic local, Miroslav Djukic. I ben cert és que Messi sol aprofitar els regals dels adversaris per decidir els partits. Ahir, a Mestalla, just abans de canviar de xip per tornar a pensar en els colors de la selecció argentina, Messi es va retrobar arribant als vestidors envoltat de xifres, de dades, que certifiquen com de mica en mica es consolida com el futbolista que marca tota una època del futbol. Amb els seus tres gols marcats contra el València, Messi va arribar als 99 gols marcats en el campionat de Lliga jugant com a visitant, i va igualar el rècord que tenia fins ara el mexicà Hugo Sánchez, l'home que el Barça no va voler fitxar i que va acabar fent d'or Ramón Mendoza al Reial Madrid.

A més, Messi va igualar un home que va ser molt estimat al Barça, l'asturià Quini, com a sisè màxim golejador de tota la història de la Primera Divisió. Amb 219 gols marcats i el punt de mira encertat, Messi trigarà poc a igualar el lleonès César, el cinquè d'aquesta classificació amb 221. I si aquesta temporada aconsegueix marcar més de 30 gols, l'estiu vinent potser ja haurà superat el basc Telmo Zarra per convertir-se en el màxim golejador de la història de tota la Lliga espanyola. I ho faria quan encara li queden uns quants anys per arribar als 30.

I ara, la selecció

Messi va tornar ahir a Barcelona i posteriorment marxarà a Buenos Aires, ja que el seleccionador argentí, Alejandro Sabella, el va convocar per jugar el partit de les eliminatòries de classificació per al Mundial davant el Paraguai, la selecció que va entrenar fins no fa gaire Gerardo Martino.

Qui no haurà de volar a Buenos Aires serà Javier Mascherano -que ahir va acabar amb un fort cop al cap-, ja que ha de complir un partit de sanció.

stats