Publicitat
Publicitat

DERBI

Quan Messi juga com els altres jugadors

Segons Martino, a l'argentí se'l mesura de manera diferent per tot el que ha fet fins ara

Lionel Messi va deixar la gespa del Camp Nou amb el cap baix i la mirada seriosa. L'argentí va encadenar el tercer partit consecutiu sense marcar cap gol. Res de preocupant, res d'anormal. Res que no els passi a tots els jugadors. Després de tants anys en què marcava gols cada dos per tres, el jugador de Rosario es redescobreix últimament com un jugador fantàstic, però no juga com si fos el millor del món ara mateix.

Javier Aguirre, el tècnic de l'Espanyol, va admetre: "Messi no ha jugat un bon partit. Hem fet una gran feina per aconseguir que no es trobés còmode sobre la gespa. Ara, encara que no marqui, sempre que juga Messi tens la sensació que pot fer alguna cosa, un moviment, una assistència. Sempre et pot fer mal i et fa estar alerta", deia després d'haver aconseguit que Messi no fes cap gol al seu Espanyol. I això que va xutar dues faltes i va rematar dos cops entre els tres pals. Martino, que va defensar el seu jugador, va afirmar: "És molt positiu veure com s'ha adaptat Neymar. És molt positiu tenir jugadors que poden resoldre en atac, ja que en alguns partits ho faran uns i en uns altres, els restants. No és fàcil jugar contra equips que juguen tan tancats en defensa". Martino va afegir: "Messi és el jugador més important d'un equip ple de figures. Si seguim guanyant, segurament s'acabarà veient la millor expressió de tots els jugadors". El tècnic, per cert, va voler esvair dubtes: "No veig Messi preocupat. És molt difícil marcar durant 19 partits seguits, igual que és difícil que Messi n'estigui tres sense marcar. Coses que passen. No crec que estigui preocupat. Esclar que li agradaria fer el que fa sempre, marcar tres gols per partit. Ell ha posat el seu propi llistó tan amunt que quan juga un partit normal ens sembla estrany".

Les dades de Messi, de fet, no són tan diferents de les d'Alexis o Neymar, ja que Messi va tocar la pilota 56 cops, més que Alexis. Però menys que Neymar, que va entrar en acció 75 cops. Els tres homes d'atac van patir per entrar en acció pel bon sistema defensiu de l'Espanyol, cosa que va provocar que més d'un cop l'argentí deixés la seva posició per anar cap al centre del camp per intentar aconseguir la pilota. Messi és el tercer màxim golejador de la Lliga, superat només per Diego Costa i Cristiano Ronaldo, i el blaugrana que més marca, malgrat que s'ha perdut uns quants partits per lesió. Les dades serien fantàstiques per a tothom, però comparades amb les del mateix Messi es veuen diferents.

Les paraules de Mascherano

De fet, l'estat de forma de Messi també preocupa a l'Argentina. Javier Mascherano va dir durant una entrevista amb la revista El Gráfico que Messi "és conscient del que li va passar la temporada passada amb les lesions, per la qual cosa està mirant de prevenir per arribar també en bona forma al Mundial". Un Mundial en què somia ser campió.

PUBLICITAT
PUBLICITAT