Publicitat
Publicitat

Negociacions fredes amb Iniesta

El jugador de Fuentealbilla vol renovar però el Barça és conscient que no està del tot satisfet

El Barça confia a poder anunciar la renovació d'Andrés Iniesta -que finalitza contracte el 2015- abans de Cap d'Any, però trobar un punt d'entesa entre les dues parts no és senzill. El representant del jugador de Fuentealbilla, Ramon Sostres, ja va comunicar al club fa uns mesos que la seva primera oferta no era acceptable, i així deixava clar de passada que algunes de les raons que han portat al refredament de les relacions entre l'entorn del jugador i els despatxos del Camp Nou no tenen a veure només amb la política de renovacions del club i el tracte cap al jugador.

Iniesta és dels futbolistes que ha paït pitjor la decisió del club de prescindir dels serveis del preparador físic Emili Ricart, home de confiança de molts jugadors del primer equip. Iniesta va conèixer aquesta decisió quan estava amb la selecció espanyola per jugar la Copa Confederacions, i va fer saber a tothom que no li semblava correcte ni el fet ni la manera de comunicar-ho als jugadors. Ricart, clau en la recuperació d'Éric Abidal, s'entenia molt bé amb Iniesta, que tampoc veu amb bons ulls l'adéu de Víctor Valdés. Malgrat entendre les raons del seu amic, Iniesta creu que el club no s'hauria hagut de permetre el luxe de perdre un jugador tan competitiu.

Les últimes negociacions per renovar jugadors del primer equip amb gran pes futbolístic i mediàtic s'han convertit en una pedra a la sabata per a Sandro Rosell, Andoni Zubizarreta i Josep Maria Bartomeu, ja que de mica en mica la massa salarial del primer equip s'ha anat inflant fins a arribar a unes xifres desaconsellables en una entitat esportiva. Ara bé, ningú ha cregut que fos una bona idea vendre jugadors tan estimats com Messi, Iniesta i Xavi, motiu pel qual cada negociació és complicada. Les negociacions i millores de contractes han iniciat una cursa per intentar mantenir equilibrats els sous i el tracte als jugadors més famosos, i quan un queda una mica endarrerit el club ha de negociar amb un crac dolgut o enfadat.

Amb Iniesta ha tornat a passat, ja que l'entorn del jugador no ha vist bé la política de renovacions del club, amb moltes declaracions públiques per tranquil·litzar l'entorn quan les converses, en veritat, no estaven tan ben encaminades com podia semblar.

Punts en comú

Malgrat tot, les dues parts saben que volen arribar a bon port. La directiva i la secretaria tècnica no volen perdre Iniesta, i el jugador no es vol moure de Barcelona. Durant les últimes setmanes s'han produït converses i algunes trobades entre el vicepresident del Barça Josep Maria Bartomeu i Ramon Sostres, per anar acostant les posicions. El jugador podria passar a ser el segon més ben pagat de la plantilla, només per darrere de Messi i per davant de Neymar. Negociaria un nou contracte de dos o tres anys que gairebé deixaria lligat que es podria retirar al Barça si aquesta fos la voluntat del migcampista.

Durant les converses, però, Iniesta ha deixat clar que la seva paciència té un límit, tant pel que fa als constants canvis de posició sobre la gespa com en el cas de Ricart. De fet, segons el programa de Televisió de Catalunya Efectivament , Iniesta hauria demanat el retorn del fisioterapeuta com a condició imprescindible per renovar el contracte amb el Barça. Segons el director d'aquest programa, Lluís Canut, Iniesta entén que si altres jugadors importants de l'equip blaugrana tenen els seus recuperadors personals ell també té dret a tenir el seu fisioterapeuta de confiança. L'entorn del jugador no amaga que l'adéu de Ricart va ser un cop dur, ja que havia treballat amb el manxec durant les seves lesions, però no es confirma si s'ha arribat a fer aquesta petició tan contundent.

Sostres també ha recordat al Barça que durant els últims mesos, especialment durant l'estiu, diferents clubs de la Premier League es van aproximar al jugador per veure si estaria disposat a marxar a la Premier League. Però Iniesta sempre els va deixar clar que la seva idea és poder seguir durant molts anys al Barça, al club on va debutar i a la ciutat on té organitzada la seva vida.

Les negociacions no han avançat de manera significativa des de l'agost, però el club estaria disposat a millorar la seva oferta per poder tancar aquesta carpeta just abans d'afrontar altres casos importants, com la renovació de Bartra i, sobretot, possibles millores de contractes amb Piqué i Messi. El problema és que cada negociació acaba topant amb el mateix problema: una massa salarial que hauria de deixar de créixer. I la solució ideal seria que un crac marxés.