Publicitat
Publicitat

Pep: "No sé si els jugadors són conscients del que estan fent"

Ara fa dos anys Guardiola va plorar després de guanyar el Mundial per primer cop. Ahir, en canvi, va gaudir del triomf amb calma i satisfacció per una feina que de nou "ha vist tot el món", com a Wembley.

Muricy Ramalho, tècnic del Santos, va comparèixer davant de la premsa amb cara de frustració reconeixent que havia sentit impotència davant d'un equip que l'havia sorprès amb un sistema que va definir com un "3-7-0". Guardiola, molt serè, va voler puntualitzar aquest detall deixant clar que una cosa són els números i una altra la idea: "Volíem que els de davant collessin molt i monopolitzessin el mig del camp. Hem jugat un gran partit de futbol, ho ha vist tot el món".

Preguntat per les claus de l'èxit, Guardiola va explicar: "Intentem conèixer el contrari, intuir on hi ha els espais i construir el joc a través de la pilota, no hi ha més secret. Sembla que es mouen molt els jugadors, però es mou més la pilota, tot és més senzill del que sembla perquè són jugadors amb molta qualitat". A més, va insistir que té molt de mèrit no perdre la fam per guanyar títols. "Si ho fas durant tant de temps és perquè darrere hi ha un treball d'uns jugadors fantàstics. No sé si són conscients del que estan fent, però amb el temps se n'adonaran. El més difícil és continuar a dalt i seguir guanyant títols, 13 de 16 és molt difícil si no tens la mentalitat correcta".

Curiosament, Messi, en rebre el premi Toyota al millor jugador del partit, va afirmar: "No sé si som conscients del que estem aconseguint". La mateixa pregunta que es feia el tècnic d'un Barça que va deixar frustrats els brasilers. "Ens han ensenyat a jugar a futbol", va dir Neymar. I Ganso va sentenciar: "No aspiro a fitxar pel Barça. Només a jugar un partit amb ells i poder tocar la pilota".