26/01/2012

Pepe es guanya a pols l'enemistat de l'estadi

2 min
Pepe escalfant abans del partit que molts creien que no jugaria.

BARCELONA.Faltaven 70 minuts per a l'inici del partit quan el bus del Reial Madrid va arribar al Camp Nou. Pepe va baixar-ne juntament amb Cristiano Ronaldo amb cara de nen que no ha trencat mai un plat. Amb una motxilla a l'esquena i uns auriculars grossos, semblava aquell noi un mica tímid i bon jan que els seus companys d'equip afirmen que és. Llavors el central internacional portuguès ja sabia que jugaria de titular, ja que el president del Comitè de Competició, Alfredo Flórez, havia decidit no actuar d'ofici i no sancionar-lo per la seva trepitjada a Messi en el partit d'anada.

Just quan Pepe pujava a l'avió que el portaria a Barcelona, el senyor Flórez confirmava que no actuaria d'ofici al·legant que no existia denúncia del Barça. Quan, precisament, actuar d'ofici vol dir actuar sense existència de denúncia. Quan Pepe ja era a l'Hotel Don Juan Carlos I de Barcelona, el senyor Flórez, soci madridista, seguia parlant amb ràdios explicant que si el defensa portuguès li hagués trencat dos dits a Messi sí que hauria actuat. Al periodista de la SER Edu Polo li va arribar a dir que si s'hagués produït "amputació" de dits no hauria dubtat a actuar. Però en tractar-se d'una agressió sense lesió, va decidir fer com sempre i no actuar l'ofici. Com sol fer, ja que des del 2003 no ha actuat d'ofici mai contra un jugador. Només ho va fer contra Mourinho per aquella acció amb Tito Vilanova precisament a l'estadi on Pepe va arribar ahir amb posat seriós, quan el Sr. Flórez ja era a casa a punt per veure el partit.

Mourinho, doncs, li va dir al defensa brasiler amb passaport portuguès que jugaria tot i la pressió a què seria sotmès per un estadi que l'esperava amb ganes de xiular-lo. Quan va sortir a escalfar, Pepe ja va escoltar la primera xiulada i els primers càntics que el titllaven d'assassí. Però no hi havien gaires pancartes (una deia "Pepe, garjola número 3") i Pepe va ser xiulat només quan tocava la pilota. Situat com a central al costat de Sergio Ramos, Pepe no va tenir tant protagonisme com jugant al mig del camp, i a mesura que avançava el partit fins i tot va passar a ser un actor secundari, ja que els càntics, en to burleta, van escollir Mourinho com a protagonista.

Però Pepe sembla entossudit a ser protagonista. Al primer temps havia forçat una groga, coses de la vida, a Messi, i havia fet teatre en fer veure que Puyol i Piqué l'havien fet caure, tot i que havia caigut sol. Als 24 minuts de la segona part, Pepe va tornar a fer de les seves quan després de rebutjar la pilota, va deixar anar el braç per donar-li un cop a la cara a Cesc Fàbregas. Una acció que ja havia fet al Camp Nou abans amb Andrés Iniesta. Però com sol passar, l'àrbitre del partit no va veure aquesta acció i Pepe va seguir intimidant fins que es va guanyar la groga en l'últim minut de partit per una falta clara sobre Alves. Una falta que tant ell com la resta de l'equip van protestar. Com han fet durant tota l'eliminatòria.

stats