05/04/2013

Piqué busca parella de ball

3 min
Piqué busca parella de ball

Barcelona.La secretaria tècnica del Barça fa temps que estudia el mercat per buscar un central que reforci el primer equip. Després del fracàs de Txigrinski, però, el club no vol tornar a fallar i no està disposat a pagar una milionada per un jugador que després no aconsegueixi ser titular. Zubizarreta tenia prou clar que aquest central ideal era el brasiler Thiago Silva, que va jugar un partit fantàstic dimarts passat, però el Barça no va poder competir amb els 42 milions que el PSG va oferir al Milan pel jugador internacional brasiler, que cobra 7,5 milions per temporada al club francès.

Sense Thiago Silva, el Barça va decidir no fitxar. De fet, sense aquest central els resultats de les últimes temporades eren prou bons, però la mala sort en forma de lesions ha provocat que el Barça torni a arribar a finals de temporada amb problemes per confeccionar la defensa, un maldecap que es repeteix un cop i un altre últimament. El 2009, de fet, el Barça ja va guanyar la final de la Lliga de Campions a Roma amb Touré Yaya reformulat com a central. Javier Mascherano va arribar com a migcampista defensiu i el cos tècnic de Guardiola i Vilanova el va canviar de posició, tal com també havia passat amb Touré Yaya i passaria amb Abidal i Sergio Busquets en partits puntuals. Després li arribaria el torn a Adriano, que ha jugat de central aquesta temporada contra el Benfica i contra el Madrid en l'empat 2-2 al Camp Nou.

Bartra espera el seu moment

Sense Puyol, Mascherano i segurament Adriano, Piqué queda com l'únic titular fix de cara al partit de tornada contra el PSG. El central nat que li queda al cos tècnic és Marc Bartra, que va jugar els dos partits contra el Celtic de Glasgow a la Champions abans de desaparèixer de les alineacions. Entre les baixes i el cansament dels companys, Bartra ha tornat contra el Celta de Vigo i el París Saint-Germain, i el cos tècnic medita seriosament fer jugar el jove de Sant Jaume dels Domenys contra els francesos al Camp Nou. L'estil de joc del PSG, amb un davanter que fixa els centrals com Zlatan Ibrahimovic, i la necessitat francesa de marcar al Camp Nou descarten el model d'una defensa de tres homes, així que la clau és trobar un segon central perquè acompanyi un Piqué que, per cert, si veu una targeta groga durant el partit de tornada no podria jugar les hipotètiques semifinals.

Tito Vilanova, que intenta canviar automatismes en els entrenaments per aconseguir recuperar el costum del Barça de jugar molt endollat els 90 minuts, trepitja un terreny conegut, ja que cada temporada sembla que hi ha problemes amb els centrals en algun moment. Una opció que agradaria al cos tècnic seria poder recuperar a temps Adriano per evitar reformular un migcampista defensiu. Bartra té opcions, però la falta d'experiència en partits similars fa una mica de respecte. Un altre factor a tenir en compte és l'alçada del PSG, que podria portar Busquets o Song al centre de la defensa per ajudar a treure pilotes penjades dels francesos. Ara, a Vilanova no li agrada la idea de perdre Sergio Busquets al mig del camp, on el migcampista sempre té prioritat sobre Song. Busquets només ha jugat un partit al centre de la defensa aquesta temporada -contra el Rayo, malgrat que al final del partit contra el Dépor va ser readaptat-, mentre que Song ha jugat de defensa contra el Granada, el Sevilla i el Deportivo. Song, però, no ha acabat d'agradar com a central. I Busquets és una peça clau al mig del camp. Si Adriano no es recupera, doncs, Bartra s'il·lusiona, malgrat que les últimes temporades els jugadors joves no han tingut oportunitats gairebé mai en partits tan importants.

stats