Misc 12/08/2013

Rafa Nadal escalfa motors sobre pista ràpida i guanya a Mont-real

i
Toni Padilla
2 min

BarcelonaRafa Nadal escalfa motors just quan falten dues setmanes per a l'inici de l'últim Grand Slam de la temporada, l'Open dels Estats Units. El jugador de Manacor es va proclamar campió del Masters 1000 del Canadà després de derrotar a Mont-real el jugador local Milos Raonic per un clar 6-2 i 6-2. Nadal no va patir en cap moment contra un Raonic caòtic que va cometre 22 errades no forçades en els pocs més de 60 minuts que va durar la final, cosa que va facilitar la feina d'un Nadal molt encertat en el joc des del fons de la pista.

Des de la seva decepció sobre la gespa de Wimbledon, on va ser eliminat en la primera fase de manera sorprenent, Nadal ha recuperat la seva millor versió i ja suma deu partits consecutius sobre pista ràpida sense conèixer la derrota. De fet, com ja li va passar aquest any a Roland Garros, el seu triomf a Mont-real serà més recordat pel partit de semifinals que no pas per la final. A les semifinals va aconseguir superar el número 1 mundial en un partit fantàstic decidit al tie break de l'últim set: 6-4, 3-6 i 7-6.

Si bé Djokovic va donar-ho tot i va crear problemes a Nadal, Raonic va ser una joguina. Normalment ferm en el seu servei, el canadenc es va fer un fart de cometre errades, pujant un cop i un altre a la xarxa sense gaire sentit, deixant forats per on Nadal el superava. Només durant els primers jocs del segon set Raonic va semblar dins del partit, però Nadal es va encarregar d'evitar perdre el seu servei, i va posar les coses al seu lloc. El doble 6-2 amb què el jugador de Manacor va tancar la final de Mont-real significa de passada el seu 25è títol del circuit Masters 1000, tres dels quals a la pista ràpida del Quebec: 2005, 2008 i 2013.

Ara Rafa Nadal encara el tram final de la temporada en què ha reaparegut després dels problemes físics que el van deixar fora de combat durant més de mig any. Una temporada en què ha guanyat vuit títols -entre els quals hi ha quatre Masters 1000 i un Grand Slam- i en què només ha perdut dues finals: contra Novak Djokovic a Montecarlo i contra Horacio Zeballos a Viña del Mar, totes dues sobre terra batuda. Nadal es carrega així de moral de cara a l'Open dels Estats Units, un torneig que només ha guanyat un cop, l'any 2010, quan va derrotar Djokovic a la final de Nova York.

stats