23/01/2013

Valdés altera l'agenda del club

3 min
DOS CAMINS DIFERENTS  Valdés en acció a Anoeta  el cap de setmana passat.  A diferència de Puyol,  no acabarà la carrera al Barça.

BARCELONA.La decisió de Víctor Valdés d'abandonar el Barça ha sorprès els aficionats i ha deixat en fora de joc la directiva i la secretaria tècnica. Malgrat que tothom era conscient que Valdés no estava del tot satisfet, Sandro Rosell i Andoni Zubizarreta no creien possible que el porter català fos tan contundent i tingués tan clar que el seu futur és lluny del Camp Nou. Quan Valdés va renovar el 2009 ja va ser un part complicat, però llavors es va solucionar. Ara, en canvi, dins del club no es veu cap solució i es dóna per fet que marxarà, una decisió que trenca la calma que vivia el Barça. Més enllà dels problemes provocats per motius mèdics, el club tenia prou controlats tots els aspectes referents al primer equip. Ara, en canvi, cal prendre decisions en unes condicions que no agraden al club.

La secretaria tècnica blaugrana sempre treballa en el seguiment de porters joves al mercat estatal i internacional. És una feina necessària i gairebé rutinària, i els informes diuen meravelles de l'alemany Marc-André Ter Stegen. Però aquests informes no es feien pensant en una situació tan inesperada com la que s'ha creat ara. La secretaria tècnica, liderada per Andoni Zubizarreta, afronta un cas complicat després de mesos d'una feina gairebé perfecta amb què s'han assolit tots els objectius, tant a l'hora d'incorporar jugadors com de tancar renovacions. Però ara cal prendre decisions no previstes.

El debat se centra en dos aspectes: qui es fitxa i quan. Valdés té contracte fins al 2014 i primer cal veure com responen a la situació el jugador i el mercat, ja que una possibilitat és vendre el porter el 2013. Si Valdés aguanta fins al 2014 el club deixaria de rebre diners, però guanyaria temps de cara a fitxar l'home destinat a ser-ne el relleu. Dins del club ara mateix no s'ha pres aquesta decisió, com tampoc hi ha el nom del substitut escollit. De fet, la renovació de Pinto ha generat un petit problema, ja que aquest contracte es va fer quan es donava per fet que Valdés no marxaria del Barça durant les pròximes temporades. El club té molts noms sobre la taula, i segons el diari The Times s'ha parlat de manera no oficial amb el United per veure si es podria fer un intercanvi De Gea-Valdés, una operació que hauria de tenir el suport d'un Valdés que desitja veure altres lligues.

Trencar el silenci

El club ja va intentar convèncer Valdés i el seu representant, Ginés Carvajal, perquè no es fes públic el comunicat en què el porter afirmava que volia marxar. Si ja va sorprendre la contundent decisió del porter de marxar, més va fer-ho que es fes públic, cosa que condiciona molt les futures negociacions per fitxar un porter. Ara tot Europa sap que el Barça necessita un porter. Potser dos, ja que al filial no és considera que Masip i Oier tinguin prou nivell per aguantar la pressió de ser els successors de Valdés.

El porter, per la seva banda, ha decidit que de moment no farà declaracions per explicar bé tots els motius del seu comiat. En espera de veure la reacció del Camp Nou el cap de setmana vinent, Valdés no parlarà per explicar una decisió a la qual s'ha arribat sumant petites raons.

Valdés sempre ha detectat certs dubtes al voltant de la seva figura, i no va acabar de pair bé que la seva renovació no fos considerada prioritària, com la de Puyol, Messi i Xavi. A més, tampoc li va agradar que Zubizarreta parlés obertament de converses per renovar-lo quan oficialment encara no havien començat. Una de les coses que Valdés critica és la comunicació en aquest aspecte. La secretaria tècnica defensa que s'ha actuat com en altres casos, malgrat que el porter és una persona amb un caràcter fort. Segons apuntava El Periódico aquesta setmana, la relació entre Zubizarreta i Valdés ha estat un dels factors claus en l'afer, ja que havien topat en alguna ocasió, com quan s'havia de decidir qui era l'entrenador de porters: Valdés volia Ochotorena i el club va fitxar De la Fuente.

Ara Valdés ha alterat l'agenda blaugrana. La maquinària s'ha posat en marxa per reforçar la porteria. I Valdés segueix treballant mentre espera veure el veredicte del judici popular que viurà al Camp Nou contra l'Osasuna.

stats