06/05/2013

Villa i Alexis no tanquen el debat

2 min
Alexis topant amb la defensa del Betis. El xilè va marcar i va donar una assistència de gol a Leo Messi.

BarcelonaTot sol davant del porter del Betis, Villa va fallar un gol cantat i es va quedar pensatiu, amb els ulls tristos i el cap baix. Amb Messi suplent de nou, els davanters del Barça van viure un examen complicat en què no van aconseguir crear consens entre els aficionats. Tant Villa com Alexis s'han convertit en dos dels homes més observats, i malgrat que van aconseguir marcar, van quedar eclipsats per les genialitats de Messi, un home que en pocs minuts va marcar gols i va demostrar que generava messidependència .

"Messi és el millor, quan juga ens aporta molt i ens anima", reconeixia Alexis Sánchez després del partit. El xilè, de fet, no té la mirada trista com Villa, i batalla per cada pilota com si fos l'última, amb la mateixa expressió facial. L'exjugador de l'Udinese va lluitar per fer de cap el gol de l'empat i al final va donar l'assistència de gol a Messi perquè fes el 4-2. La novena assistència aquesta temporada del jugador de Tocopilla, que es consolida com un dels millors de la temporada en aquestes estadístiques.

Alexis sembla destinat a seguir al Barça malgrat que diferents equips han picat a la porta del Barça per preguntar per ell. Alguns clubs anglesos i italians creuen que Alexis podria ser un bon reforç i confien en un jugador que no aconsegueix crear consens al Camp Nou. Per sort per al jugador, que va arribar provinent de terres italianes, dins del vestuari Alexis agrada. Tito Vilanova confia del tot en el xilè, que també està encaparrat a seguir al Camp Nou fins a aconseguir guanyar-se el suport de tota l'afició. Al final del partit Alexis va afirmar: "Em veig al club, tinc contracte fins al 2016". El xilè també va parlar sobre el partit i la Lliga que ja acaricia el Barça. "El que volem és ser campions, i s'ha vist que avui volíem guanyar el partit", va assegurar.

Villa, més apagat

Villa, en canvi, sembla destinat a ser un dels jugadors que marxin del Barça aquesta mateixa temporada, ja que si segueix un any més podria acabar contracte per marxar sense deixar beneficis econòmics. L'asturià, que ja porta 170 gols a Primera Divisió, va jugar amb la pressió d'un estadi que el va xiular quan va fallar una ocasió molt clara, encara que ho van fer pocs. Villa no va parar fins a aconseguir marcar el gol de l'empat, però tot seguit va ser substituït per Messi. I l'argentí es va endur tots els titulars en marcar dos gols en pocs minuts. Arran de la derrota contra el Bayern alguns jugadors han quedat marcats i els tocarà treballar més fort, a diferència d'un Tello que va endur-se els elogis de l'estadi amb una gran actuació.

Villa i Alexis, doncs, són noms que apareixen en diferents carpetes d'un Andoni Zubizarreta que va deixar clar que aquesta temporada no hi haurà cap revolució. "Un s'ha d'allunyar del soroll i concentrar-se en les coses importants. Tenim la plantilla de jugadors que tenim. I no crec que ningú ho hagi oblidat. Jo estic encantat amb ells". El secretari tècnic va insistir que cal analitzar la situació del club des de la calma. La calma que necessiten Alexis i Villa.

stats