Publicitat
Publicitat

ALLEGRO MA NON TROPPO

En defensa de Gerardo Martino

La veritat és que no em va agradar gaire el partit del Barça a Vigo. El triomf em va deixar un regust agredolç a la boca, com el dia del clàssic. El Barça viu condemnat a debatre sempre sobre l'estil, ja que s'ha convertit amb el pas dels anys en un club associat al futbol bonic. És com ser el guru de la moda i ser jutjat sempre sobre si vesteixes bé. És com Woody Allen, de qui sempre es jutjarà el seu nou film amb persones afirmant que s'ha venut i d'altres dient que és el de sempre. Quan fem debat no parlem de Martino. És el Barça qui origina els debats.

Quan ens posem una mica perepunyetes amb l'estil, ho fem centrant el debat en tot el club, no només en el tècnic argentí. De fet, cada dia penso que va ser un gran encert fitxar Martino. Per arribar a aquesta conclusió em poso a la seva pell: arribes de fora al club segurament més mediàtic del planeta per gestionar el llegat d'un equip que ha jugat millor que cap altre. Aterres en un vestidor que ha patit cert descontrol per l'estranya situació viscuda en la darrera temporada. Un grup humà en què encara trobes els jugadors a qui Guardiola pensava que calia estirar les orelles si hagués seguit. Els genis que no accepten descansar ni un sol dia. Els cracs que volen jugar sempre i volen que juguin els seus amics. I la directiva que vol recuperar cert control sobre el que passa al vestidor. I tu arribes de fora amb les teves idees amb poc temps per conèixer on pots trobar els paranys i on et pots fer fort.

Martino ho ha dit molts cops. Li ha mancat temps i la incidència de la seva feina encara és poca. L'argentí segurament s'hauria suïcidat si hagués fet una revolució. Va tocant cosetes amb rotacions i canvis. Necessita fer-se fort amb els resultats per arribar fort a finals de temporada. I tenir crèdit per poder imposar el seu estil de veritat l'estiu que ve. Martino és llest. Ha entès com funciona aquest club. Estic segur que el seu equip jugarà molt millor. Quan l'equip no agrada, no el miro només a ell. Miro a molts jugadors. Miro a la llotja. Miro al Barça.