26/05/2012

Les 20 fotografies de Xavi Hernández

2 min
Les 20 fotografies  de Xavi Hernández

MADRID.Vint crits d'alegria i vint fotografies. Vint festes i vint emocions compartides amb companys i amics. Xavi Hernández va guanyar ahir el seu vintè títol com a jugador del Barça. El vallesà, que ja era des de feia anys el blaugrana amb més títols de tota la història, va afegir un nou botí a la llarga llista. Una llista que va començar amb aquella Lliga de la temporada 1998/99 amb Louis van Gaal de tècnic i que es va seguir engreixant amb aquells grans moments viscuts amb un altre tècnic holandès, Frank Rijkaard, amb qui va guanyar cinc títols, entre els quals la primera i tan desitjada Lliga de Campions. Ara, quan la llista ha esclatat de veritat, ha estat sota les ordres del tècnic que es va acomiadar ahir, Guardiola.

El vallesà, actor principal en tots els èxits d'aquests quatre anys amb el tècnic de Santpedor, va ser l'encarregat d'aixecar la Copa del Rei, que va rebre de mans del príncep d'Astúries. Sense el lesionat Carles Puyol, Xavi va fer de capità en un dia tan especial com el d'ahir. Ara, Puyol va fer acte de presència a la gespa per celebrar el títol i, de fet, Xavi i Puyol van liderar la volta d'honor amb una senyera i una ikurriña que va emocionar els aficionats de l'Athletic.

El terrassenc, que va marxar del terreny de joc coix després d'una forta entrada d'Ibai, pot presumir d'haver guanyat tres Lligues de Campions, sis Lligues, cinc Supercopes d'Espanya, dues Copes del Rei, dues Supercopes d'Europa i dos Mundials de Clubs. Si agafem tots aquests títols i hi traiem la Lliga guanyada amb Louis Van Gaal, hi trobarem els 19 títols de què ja poden presumir Victor Valdés, Puyol, Iniesta i Messi.

Com a futbolista professional Xavi ja suma 23 títols, perquè cal afegir els que ha sumat amb la selecció espanyola (Mundial, Eurocopa i un Mundial juvenil), i es queda a només un títol dels 24 que va guanyar Gento, futbolista del Madrid dels anys 50 i 60 que fins ara és el jugador espanyol més guardonat.

Xavi, per cert, va ser dels jugadors que més va evidenciar ahir com enyorarà Guardiola. Just al final del partit, mentre Alexis i Mascherano saludaven ràpidament qui havia estat tècnic seu, Bielsa, Guardiola es va abraçar emotivament amb tres jugadors sobre la gespa: Piqué, Sergio Busquets i, esclar, Xavi Hernández. Un home que va admirar Guardiola quan era un adolescent, que va compartir vestidor amb ell prenent-li fins i tot el lloc sobre la gespa i que, finalment, s'ha convertit en un dels seus interlocutors més íntims sobre la gespa. Si el Barça de Guardiola s'ha acabat, el Barça de Xavi encara té corda.

stats