11/05/2013

En joc l'orgull de l'Espanyol i la Lliga

2 min

BarcelonaCoses de la vida, el Barça pot ser campió de Lliga avui mateix si l'Espanyol atura el Reial Madrid. L'equip de Javier Aguirre, però, ha intentat treballar oblidant aquesta rivalitat Barça-Madrid que tanta ombra fa i buscarà la victòria pensant només en uns aficionats que fa poc somiaven a arribar a les competicions europees i, després de les desfetes amb el Granada i el Sevilla, ja tenen pocs al·licients aquesta temporada.

Per rebre el Madrid (22 h / Canal+), Javier Aguirre té tots els seus jugadors disponibles. Destaca la tornada a la llista del porter hispanoargentí Cristian Álvarez i de l'extrem portuguès Simão Sabrosa, lesionats en les últimes setmanes. El lateral dret brasiler Felipe Mattioni no ha entrat en els plans del preparador mexicà. A més, el davanter Christian Alfonso i el migcampista Cristian Gómez s'han quedat fora per decisió tècnica. Aguirre ja ha deixat clar que cal guanyar "per dignitat esportiva": "Si el Barça pot guanyar la Lliga no serà per un regal nostre. Serà perquè haurà sigut el millor. Nosaltres pensem només en el que podem fer per la nostra gent".

Els antecedents contra el conjunt blanc a Cornellà-El Prat, però, no són gens favorables a l'Espanyol. Des que es va inaugurar el nou estadi , fa quatre temporades, el Madrid sempre hi ha guanyat i encara no hi ha rebut cap gol.

Els blancs arriben a Cornellà després de golejar el Màlaga, però pensant en la final de la Copa del Rei, la setmana vinent, contra l'Atlètic de Madrid. José Mourinho no farà jugar homes tan importants com Sergio Ramos, Mesut Özil, Álvaro Arbeloa i Marcelo. Per al madridisme la vida no és fàcil des que l'equip va caure eliminat a les semifinals de la Lliga de Campions, ja que s'ha iniciat una guerra dialèctica entre els jugadors i el seu tècnic, que ja prepara les maletes. Si avui el Madrid no guanya, l'equip blanc anirà cap a l'aeroport del Prat escoltant de fons els petards dels aficionats del Barça per celebrar el títol de Lliga. Les principals novetats del Madrid contra l'Espanyol poden ser el retorn de Sami Khedira i Ángel Di María. Gonzalo Higuaín té moltes opcions de començar d'inici després de quedar-se a la banqueta els últims partits.

stats