12/05/2013

El primer passadís, al Vicente Calderón de Madrid

3 min

BarcelonaTito Vilanova va convocar tots els jugadors, també els lesionats, per volar aquest matí cap a Madrid. El tècnic català tenia clar que s'havia de celebrar la Lliga sense cap baixa, en unió després d'un any complicat, i en espera del partit de Cornellà-El Prat ja va dir a tots els futbolistes que fessin la bossa per volar avui cap al Vicente Calderón, on arribarà el primer passadís del que queda de temporada.

El partit contra un dels equips més durs de la Lliga, de fet, de sobte perd tota la seva emoció, ja que el Barça és campió i els locals pensen més en la final de Copa. Queda en joc l'honor i la possibilitat d'arribar als 100 punts i igualar el rècord del Madrid de Mourinho, i poc més. Simeone, un tècnic dels que volen guanyar fins i tot els amistosos, farà jugar un equip que fa patxoca malgrat que queden pocs dies per a la final de Copa del Santiago Bernabéu contra el Madrid. L'equip del Calderón ja s'ha assegurat el retorn a la Lliga de Campions i sap que difícilment li pisparà la segona posició al Madrid malgrat l'ensopegada de l'equip de José Mourinho ahir al camp de l'Espanyol.

L'Atlètic de Madrid només ha perdut tres dels seus 25 partits oficials d'aquesta temporada al Calderón i és l'equip menys golejat del campionat. Un repte prou atractiu per a un Barça que torna a perdre Víctor Valdés a la porteria. El porter català ha patit molèsties els últims dies per culpa d'una fasciïtis plantar que ja li va impedir jugar contra el Betis, però ahir va patir un nou ensurt en forma de contractura al bessó de la cama esquerra. Valdés ja fa dies que ha decidit que no vol forçar gaire si té molèsties, ja que la seva idea és poder marxar del Barça aviat i no vol patir una lesió inoportuna. Vilanova, però, va voler evitar polèmiques en afirmar que el porter volia jugar aquest partit. També és baixa Abidal, que els últims dies tampoc s'havia pogut exercitar al mateix ritme que els seus companys per culpa d'una sobrecàrrega als bessons i ahir va patir un petit trencament al soli de la cama esquerra. Tots dos són baixa, juntament amb Puyol i un Mascherano que ja s'entrena amb normalitat però que encara no ha rebut l'alta mèdica. Tots quatre formen part de l'expedició al costat del jove Masip, el porter del filial, testimoni privilegiat de les celebracions d'una Lliga que, segons Vilanova, "sembla que s'havia guanyat feia temps, però no és així". "El Madrid ha fet una gran segona volta i encara hem de tancar-la. Estem competint contra el que diuen que és el millor Madrid de la història, el Madrid dels 100 punts. Aquesta Lliga té molt de mèrit i, evidentment, se li ha de donar valor", va afegir.

Vilanova també va confirmar que segurament Messi podrà jugar al Calderón per enfrontar-se en un nou duel golejador a Falcao, ja que "la seva evolució fa pensar que podrà jugar, però mai se sap". L'argentí té a tocar la xifra de 50 gols, però Vilanova va assegurar que aquest no és l'objectiu del Barça al Calderón: "L'objectiu contra l'Atlètic de Madrid no són els 50 gols de Messi. Ara, si ell pot fer-ho, millor per a tots". L'entrenador blaugrana també va parlar sobre el viatge que ha fet a Nova York per seguir el tractament de la seva malaltia: "A Nova York ha sigut tot perfecte, i estem contents de com ha anat".

L'Atlètic de Madrid, per la seva banda, té la baixa de Filipe Luis i Mario Suárez. L'argentí Emiliano Insua, al lateral esquerre, i el portuguès Tiago Mendes, al mig, seran les novetats al costat d'Arda Turan d'una alineació que serà semblant a la que va guanyar a Vigo.

stats