PRIMERA DIVISIÓ
Misc 05/09/2013

El preu de Bale arriba al Parlament Europeu

Un eurodiputat belga vol demanar que s'investigui el fitxatge del jugador gal·lès

i
Toni Padilla
2 min
El preu de Bale arriba al Parlament Europeu

Barcelona.Gareth Bale es va entrenar ahir amb la selecció gal·lesa i va reconèixer davant la premsa local que els últims dies no ha estat centrat, ja que el seu fitxatge pel Madrid l'ha portat al mig d'un "remolí" mediàtic. El ball de xifres sobre el veritable preu de Gareth Bale encara porta cua, ja que el president del màxim organisme del futbol mundial, Joseph Blatter, ha admès que "cap jugador val aquest preu". Però ha afegit: "No podem fer-hi res". Segons la premsa britànica, el Madrid ha pagat uns 101 milions d'euros, una xifra que el club redueix a 91. Sigui com sigui, el preu pagat per un jugador sense gaire palmarès ha creat un terratrèmol informatiu. El cap de la secció d'esports del diari alemany Bild, Alfred Draxler, afirmava: "Sabent que a Espanya l'atur juvenil és del 50% i que alhora el Reial Madrid paga per Bale, de 24 anys, 100 milions d'euros, la situació només pot ser qualificada d'absurda, perversa i sense mesura".

Després del fitxatge de Bale, l'eurodiputat conservador belga Derk Jan Eppink va anunciar que vol demanar a la Comissió Europea que investigui el fitxatge, ja que considera que aquest club va tancar l'operació gràcies al suport de Bankia, una entitat nacionalitzada i rescatada amb fons europeus.

Eppink, vicepresident del grup dels conservadors i reformistes (ECR ) a l'Eurocambra, afirmava que té previst enviar "en els pròxims dies" una carta a la Comissió per expressar la seva preocupació pels termes del traspàs i per demanar-li mesures. En particular, l'eurodiputat critica que el Reial Madrid hagi tirat endavant el fitxatge del gal·lès "per la xifra rècord de 100 milions d'euros" tot i que "acumula un deute de gairebé 600 milions, finançats en gran part per Caja Madrid", una entitat que ara forma part de Bankia, segons un esborrany de la carta publicat al seu bloc. "Els fons europeus no poden ser utilitzats per a aquestes pràctiques insostenibles", va afegir.

Bankia es defensa

Bankia, però, nega haver finançat el fitxatge de Gareth Bale, una informació confirmada pel diari ARA. Els 101 milions -xifra no oficial- s'haurien de pagar en quatre terminis: ja se n'han pagat 16 i els 85 restants es dividiran en tres parts. El Banco Santander del Regne Unit ha estat l'entitat encarregada de donar suport al Madrid en aquesta operació. Ara, Bankia segueix finançant part del deute del club presidit per Florentino Pérez, com denuncia Derk Jan Eppink.

Aquest mes d'agost el Parlament Europeu ja va advertir que investigaria la situació dels quatre clubs de Primera Divisió que no són una societat anònima esportiva (Reial Madrid, Barça, Athletic de Bilbao i Osasuna), després de rebre una queixa pels possibles avantatges que aquest estatus donaria als equips. El Madrid, doncs, podria ser investigat per tres casos diferents a Europa, ja que el club blanc també és objecte, des de fa mesos, d'una investigació demanada pel Parlament Europeu sobre una operació immobiliària amb l'Ajuntament de Madrid.

stats