Publicitat
Publicitat

I què fem ara amb Sergi Roberto?

Podem dir-ho, oi? Sergi Roberto mereix ser titular cada dia, cada partit, en la posició que toqui. El jugador de Reus ha fet de la seva polivalència la seva gran virtut. Si Neymar s’encarrega de mantenir la davantera sense Messi, Sergi Roberto manté el mig del camp sense Iniesta. Ajudat per un Sergi Busquets sempre constant, Sergi Roberto va filtrar passades, va posar la cama, va tenir arribada i va ser sempre on calia ser. Tàcticament llest, va saber donar joc als davanters, va crear espais i va posar contra les cordes un Rayo sempre valent. Tant, que en alguns moments sembla un kamikaze que busca fer-se mal.

Sergi Roberto juga amb calma, sembla que no hi és, però sempre suma. Sempre ajuda. Ara, un cop torni Iniesta la competència al mig del camp serà terrible i caldrà obrir el debat del lateral, on hi ha més joc que al debat del centre del camp. Podem acceptar que Iniesta, Rakitic i Busquets tenen prou galons per anar davant del reusenc, però a la banda el debat té vigència. Dani Alves ha sigut un dels millors laterals del món, i segueix sent-ho quan té el dia. Però l’edat li juga en contra, i contra el Rayo, cansat després de creuar l’oceà Atlàntic per jugar 180 minuts amb el Brasil, va fallar més que una escopeta de fira en defensa, sempre un pèl lent. Alves, competitiu com pocs, anirà endollant-se i no dubto que arribarà a finals de temporada reclamant ser titular. No ho dubteu. Especialment si percep dubtes. És quan es creix.

Però Sergi Roberto ha rendit millor en una posició, la de lateral dret, en la qual el Barça ha fitxat jugadors i n’ha renovat d’altres, i continua sense tenir les coses clares. Douglas, amb el seu nou pentinat i afirmant que no vol marxar ni cedit d’un equip amb el qual només s’entrena, segueix sent més un misteri que no pas una realitat. És el fitxatge que molta gent, dins del club, encara no pot entendre. Adriano, que podria renovar, és clarament suplent a la banda que sigui. Bartra millor que jugui de central. I Alves no està en el millor moment. Sergi Roberto, doncs, pot tornar aviat al lateral. Que torni on sigui, excepte a la banqueta.