RUGBI
Misc 28/09/2019

El Japó dona la gran sorpresa al Mundial de rugbi derrotant els irlandesos (19-12)

L'equip amfitrió, a un pas dels quarts de final per primer cop en la seva història

Toni Padilla
1 min
Japó dona la gran sorpresa al Mundial de rugbi derrotant als irlandesos (19-12)

BarcelonaLa selecció japonesa de rugbi ha aconseguit donar la sorpresa contra Irlanda en imposar-se per 19-12 en un partit on el sistema defensiu dels amfitrions els ha permès derrotar una Irlanda que arribava amb una de les millors generacions de la seva història.

Els irlandesos, un dels favorits del seu grup, venien de fer miques els escocesos, però no han pogut imposar la seva superioritat. Irlanda es pot classificar per la segona fase si derrota els samoans i els russos, cosa que hauria de fer, però ara queda exposada a ser segona de grup si els japonesos no fallen contra Samoa i Escòcia. El Japó no ha accedit mai a la segona fase del Mundial, però fa quatre anys ja van donar la sorpresa en derrotar una selecció com Sud-àfrica.

La primera meitat ha sigut un intercanvi de cops en què Garry Ringrose ha aconseguit un assaig per situar els irlandesos 0-5. Un segon assaig irlandès, de Rob Kearney, semblava encarrilar el triomf visitant (3-12). Però dos xuts a pals transformats per Tamura han reduït les diferències abans del descans (9-12). L'únic assaig local, a la segona part, de Kenki Fukuoka ha permès als japonesos posar-se per davant (16-12) per primer cop. Un penal de Tamura ha situat el 19-12 definitiu.

També avui l'Argentina ha derrotat per 28-12 Tonga al grup C i mantenen opcions de classificar-se, tot i que haurien de derrotar els anglesos per fer-ho, ja que van perdre contra França.