Publicitat
Publicitat

Els secundaris amenacen de marxar

A l'espera de veure si el Barça dóna pas als joves, Montoya, Pedro i Tello mediten anar-se'n

Cares de pomes agres dins del vestidor del primer equip del Barça. Les dues últimes derrotes han posat en estat d'alerta el tècnic Gerardo Martino, que ha demanat als jugadors que treballin durament i facin autocrítica. Alguns jugadors no acaben de combregar amb els mètodes i les decisions del tècnic argentí i consideren que es treballen poc aspectes tàctics clau en l'estil de joc blaugrana. Altres, en canvi, s'hi troben més a gust. I sense que s'arribi al malestar, els petits problemes s'acumulen. Les decisions del tècnic argentí també tenen les seves conseqüències i alguns jugadors del primer equip han fet públic que podrien deixar el club si no tenen més minuts. Montoya i Tello, per exemple, ho van fer durant un acte dilluns. Pedro, segons Mundo Deportivo , és un altre dels que mouen la cua i recorda que podria acceptar ofertes de la lliga anglesa. I tot quan falten poques setmanes per a l'inici del mercat de fitxatges d'hivern, un mercat que podria tenir novetats en el capítol de sortides i arribades.

Quan va arribar, Gerardo Martino va decidir donar una oportunitat a tots els seus homes per conèixer un per un els jugadors i poder ser just. La promesa que tothom tindria una oportunitat, però, agafa en terra de ningú un grup de futbolistes que són conscients que encara no tenen tants galons com els que juguen els partits importants. A la vegada, aquests jugadors saben que si no vigilen també veuran com els trepitgen els talons els joves que vénen per darrere, com Sergi Roberto, Deulofeu -cedit a l'Everton, de la lliga anglesa-, Patric, Bagnack i Traoré. La secretaria tècnica es troba amb jugadors que amenacen de marxar si no juguen més, i altres del filial -com el paraguaià Sanabria- que diuen que marxaran si no poden tenir espai al primer equip. El Roma sembla disposat a pagar més de 4 milions pel jugador juvenil del club.

Tello, per la seva banda, va admetre que vol esperar a veure com va la temporada: "Sóc un jugador jove i conscient d'on sóc, però com qualsevol esportista jove vull disfrutar i jugar tots els minuts possibles, i si d'aquí a final de temporada no és possible i no acabo content amb els minuts que he jugat, sí que em plantejaré una sortida". El sabadellenc no vol convertir-se en un cas similar al d'Isaac Cuenca i intenta marcar el seu territori, ja que d'aquí pocs mesos tornarà un Deulofeu que es convertirà en un altre competidor per jugar a la banda. Montoya tampoc veu clar el seu rol si Martino segueix mirant amb bons ulls laterals com Patric i Grimaldo. Un cas diferent és el de Jonathan dos Santos, ara lesionat i conscient que segurament haurà de marxar.

Bartra, exemplar

Martino i la secretaria tècnica valoren més l'actitud d'homes com Marc Bartra i Sergi Roberto. Els dos joves de la casa han demostrat tenir paciència, mai han tingut una mala paraula i esperen amb tranquil·litat rebre minuts, encara que sempre que arriben partits importants acabin a la graderia. Fonts del club consultades per l'ARA confirmen que les paraules de Tello i Montoya no han agradat gaire.

El fet que les declaracions arribin després de dues derrotes s'ha interpretat com una estratègia per intentar reclamar minuts ara que Martino segurament farà rotacions. L'argentí ha intentat ser conciliador amb tothom, però de mica en mica s'ha adonat que li tocarà prendre decisions més contundents.