Publicitat
Publicitat

Mítings dominicals a peu a tocar de la gandula

La Diagonal estrena els diumenges per a vianants

El cel està encapotat però sembla que al final no plourà. El plebiscit definitiu sobre si les noves rajoles de la Diagonal són relliscoses o no no es podrà fer el primer Diumenge dels Vianants. L’Ajuntament, per celebrar el final del primer tram de les obres de remodelació de l’avinguda, ha decidit que els seus laterals -entre Francesc Macià i Glòries- i els del passeig de Gràcia siguin per a vianants els diumenges al matí.

Hi ha zones de jocs infantils, taules i gandules per descansar i activitats lúdiques diverses. Davant la Pedrera hi ha un tauler de futtoc, una espècie de ping-pong però amb pilota de futbol. Hi juguen dos nens amb toc exquisit mentre el Llorenç, pare d’un d’ells, està una mica nerviós pel Barça-Madrid i pronostica un empat. Al llarg del passeig de Gràcia, els punts de trobada estan estratègicament distribuïts per conviure amb harmonia amb els eixams de turistes. Per no fer ombra a la Mansana de la Discòrdia, les activitats infantils són una mica més avall: taulers gegants d’escacs, tres en ratlla, qui és qui?, pesca d’aneguets i el joc de l’oca.

A la cantonada de Diagonal i Pau Claris hi ha Xavier Trias amb el seguici de l’Ajuntament. Antoni Vives, tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, li presenta la Carmen, escombriaire de guàrdia. “Això està net com una patena, felicitats”, li diuen.

L’Anna Maria agraeix al batlle la feina feta: “Els barris rics també han de rebre recursos per estar ben arreglats”, m’explica. La Montserrat no està de tan bon humor, ja que s’ha fet mal al peu i retreu a Trias el motiu del seu descontentament: el mal estat de l’asfalt d’aquest tram de l’avinguda. Veig que l’alcalde s’enfada -“Vostè i jo no tenim res més a parlar”-: no li ha agradat un comentari sobre “comissions” que li ha fet la Montserrat.

Davant la Casa de les Punxes saluda una família que pren el vermut i un senyor el felicita: “Sóc crític amb moltes coses però s’ha de reconèixer que això ha quedat bé”. “Doncs aviat tocarà fer aquest altre tram”, li explica Trias. A l’alcalde li agrada la proximitat i agafar per l’espatlla els interlocutors que se li acosten.

Cartells i banderoles

Durant tot el trajecte veig cartells i banderoles que van repetint missatges: “Viu la Diagonal”, “Barcelona estrena web” i “Viu el comerç de barri”. Propaganda electoral? A Diagonal amb rambla Catalunya hi ha un estand del Partit Popular. Arran de la carpa passa un noi amb bicicleta tapant-se la cara amb un mocador amb l’estelada. “Està prohibit passar per aquí en bici!”, li etziba un senyor amb bastanta mala gaita. Veig que hi ha Alberto Fernández Díaz. Una fan se li acosta: “Això és un èxit gràcies a vosaltres!” Recordem que la reforma la van pactar CiU i el PP. “Sí, però no ens han convidat ni a la passejada d’ahir ni a les activitats d’avui”, es queixa l’alcaldable popular.

Els diumenges de primavera, ja se sap, ideals per a les gandules al sol, els mítings i els banys de ciutadania. Tot sigui per enfilar triomfants cap al diumenge 24 de maig.

Visibilitzant l'assetjament sexual