Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

Ancelotti, l’hemeroteca i les patates

1. La ‘décima’

L’entrenador del Madrid, amb l’eufòria de guanyar la décima, ara fa un any va fer dues coses agosarades. Cantar el Hala Madrid y nada más davant de l’afició entregada i assegurar, en una entrevista, que “ la décima es el principio de un nuevo ciclo ”. Tan sols un any després, Carletto s’ha menjat amb patates el seu vaticini.

2. L’any 2014

La prova de l’hemeroteca -la prova del cotó fluix dels que parlem massa- ha jugat una altra mala passada a Ancelotti. Content d’aquest titular, a mig camí entre la profecia, la propaganda i la fantasmada, el va repetir en el brindis. Excitat pel Mundial de Clubs, va repetir: “ La décima fue el principio de un nuevo ciclo ”. Mau.

3. 2014-15

A la roda de premsa del juliol, a l’inici del curs, Ancelotti encara va repetir el mateix leitmotiv: “ La décima es el principio de un nuevo ciclo ”. De moment, el cicle queda congelat, sine die. I no sembla que sigui ell qui el posarà al microones. Aquesta temporada, ni la Copa, ni la Champions. I la Lliga només l’hi pot regalar el Barça.

4. Jesé

Una altra perla que he trobat a l’hemeroteca de resum final del curs passat: content perquè havien guanyat Champions i Copa, argumentava que se’ls havia escapat la Lliga perquè, amb Cristiano i Bale tocats, no tenien Jesé. La clau era Jesé. I ara, per remuntar contra la Juve, ni el va posar com a revulsiu. Incoherent.

5. Florentino

Posats a mirar les imatges de la décima (que llavors no vaig voler veure ni en directe ni gravades ni passades pel sedàs de l’ APM? ), he trobat una perla. ¿Sabeu qui va ser l’encarregat de dipositar el trofeu de la desena Copa d’Europa a la vitrina del museu? El mateix Florentino. Com si fos obra seva. Sense posar-se vermell.

Històries de superació esportiva