11/12/2011

Bon viatge al Japó

2 min
Dani Alves i Carles Puyol salten amb Cristiano Ronaldo per evitar que el portuguès caci una pilota aèria al Santiago Bernabéu.

Víctor Valdés haurà pogut dormir tranquil en les dotze hores de trajecte de Barajas a l'aeroport internacional de Narita, a prop de Tòquio. La seva errada als vint segons quedarà, només, com una anècdota després que el Barça li remuntés el partit al Madrid, donant un altre bany de futbol. Més enllà del resultat i de la imatge de l'equip de Guardiola al Bernabéu, el millor va ser que el Barça, tot i el peixet inicial, va continuar jugant a futbol, amb atreviment i sense renunciar a continuar-la passant al porter per treure la pilota jugada des del darrere.

Aquest detall, remarcat per Zubizarreta a la mitja part i per Guardiola en roda de premsa, marca les diferències entre qualsevol equip i el Barça, que continua jugant a una altra cosa que no és el mateix futbol que la resta. Sabíem que una mentalitat tan forta com la de Valdés no es passaria la nit planyent-se pel seu error. L'autocompassió no forma part del seu diccionari i, el més bo del cas, és que els seus companys tampoc no van perdre ni un bri de confiança a l'hora de continuar-li passant la pilota. Van demostrar valentia, seguretat, fidelitat a una idea i a un sistema i, a partir d'aquí, i amb paciència, la qualitat dels jugadors del Barça i la teranyina creada per Guardiola van acabar per passar molt per sobre d'un Madrid que, a la segona part, no podia dir fava de tan perseguir ombres. Al jugador hi arribaven tard i, la pilota, ni l'ensumaven. El millor Madrid de dècades, el que estava a un partit de batre el rècord de victòries consecutives de Miguel Muñoz, l'equip que en el conte de la lletera ahir s'havia de situar nou punts per damunt del Barça, resulta que ja no són líders. Els han baixat els fums de cop i Mourinho, ahir, ja no té ni l'excusa de l'àrbitre perquè Fernández Borbalán va estar impecable.

El Madrid tenia una final a casa, la guanyava des del primer minut i la va perdre. És el punt d'inflexió a la Lliga. Un cop moral a un equip, el Madrid, que ni a Mourinho ni a Pellegrini ningú no els havia remuntat un partit que havien començat guanyat. Ho va aconseguir el Barça d'uns jugadors que ja fa molt temps que no ens deuen res però continuen sense fallar. José Mourinho es va equivocar posant Coentrao i Lass. Josep Guardiola va encertar-ho tot, sobretot insistint en el fitxatge de dos jugadors que van marcar ahir com són Cesc Fàbregas i Alexis Sánchez.

El cop de cap de Cesc

El jugador d'Arenys potser només va tocar una pilota bé en tot el partit, però el seu cop de cap en planxa va treure la bena dels ulls de milers de merengues que es creien que ja estaven al nivell del Barça. Ahir vam donar un cop a la Lliga. Bon viatge al Japó.

stats