Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

‘Ardaturanisme’ matisat

1. Murri

En la presentació d’Arda, els mitjans el vam voler enxampar i no va picar. Ni va respondre si ell havia donat pressa per fitxar, ni si Bartomeu li havia trucat. Pilotes fora per dir i repetir, amb un somriure, que venia per jugar al Barça i que la resta no li importava. Albert Soler l’havia ben adoctrinat per a l’examen.

2. Bilingüisme

Fa 4 anys que és a la Lliga, amb un entrenador com Simeone i vivint a Madrid. Per això va sorprendre que, ahir, Arda només parlés anglès i turc. Aquests problemes lingüístics van fer que la nova Barça TV de Telefónica s’emboliqués en la traducció simultània. O deixaven respostes sense traduir o ho senties en anglès. Fatal.

3. Camacurt

L’ ardaturanisme és, segons va definir ell, una filosofia d’esforçar-se i divertir-se. És el concepte, creat per l’afició de l’Atlètic, cap a un jugador que ho dóna tot. No només en això s’assembla a Bakero. Durant la revisió mèdica els metges es van adonar que és un jugador d’1,76 amb el cos molt llarg i les cames molt curtes.

4. Carismàtic

Mai no s’havien vist 27 mitjans de comunicació turcs al Camp Nou. Quan el 2003 es va presentar Rustu no hi havia tanta expectació, i això que també era el capità de la seva selecció. El carisma d’Arda va molt més enllà. Diumenge, a Istanbul, van inaugurar un carrer amb el seu nom. Com Iniesta a Fuentealbilla.

5. Danilo

Al Bernabéu, per a la presentació de Danilo, hi havia molta menys gent. L’acte va ser destacable perquè la xiulada a Florentino va ser molt significativa. Encara és més revelador veure com s’ha silenciat aquest fet d’un president cada vegada més atrapat, sense Neymar, sense Suárez i amb el triplet culer.

Històries de superació esportiva