Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

Avui tanquem el llibre d’estil del Barça

1. Xavi

17 anys després, jugarà l’últim partit de Lliga. Tenim la sensació que tancarem el llibre d’estil del Barça que, sobre el camp, ha redactat ell. O hi ha escrit les millors pàgines. Les més clares per entendre i perpetuar l’estil: tempo, col·locació per rebre i passar, controls, el gir... La teoria és l’ADN. La pràctica costarà d’igualar.

2. Guardiola

Van Gaal hi va confiar. Rijkaard va tenir l’encert de treure’l del migcentre defensiu i fer-lo jugar a l’interior. Guardiola li va donar galons. A partir d’aquí, el millor Xavi. Curiosa paradoxa: per la comparació amb el Pep va estar a punt de marxar, i amb ell, després, va excel·lir. I ara cap a Qatar i a la banqueta del Barça. Com ell.

3. Vilà

Conec Joan Vilà al plató de l’ Efectivament de TV3. Va entrenar Xavi durant quatre anys (infantil, cadet i juvenil). Va ensenyar-nos el seu primer informe sobre Xavi. Tot el que deia d’ell, de control de pilota, de la passada i com a persona, és aplicable fil per randa 21 anys més tard. Ja deia, llavors, que no feia mai un mal partit.

4. Rexach

En una ocasió, el Charly em va dir de Xavi: “Tu el veus i dius: ¿és un gran regatejador? No. ¿Té un físic descomunal? Tampoc. ¿És un gran rematador de cap? No. Té una gardela? Segurament n’hi ha de millors. Però el veus jugar a futbol i dius: és el millor. Perquè sap jugar a pilota. És un futboler. Això és el Barça”.

5. Iniesta

Dels 50 titulars que va donar Xavi a la roda de premsa de dijous, em quedo quan va explicar que Iniesta i Valdés a vegades parlaven que guanyarien 10 Lligues i 5 Champions. D’una banda, m’agrada aquesta ambició íntima. De l’altra, ens en deuen unes quantes. Només Iniesta hi podrà arribar. Comença a tenir pressa.

Històries de superació esportiva