Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

Cinc preocupacions raonades després de la derrota d'Amsterdam

1. Jugadors

En un partit de Champions, en què t'està mirant mig món... En un partit que et cal sumar un punt per viure tranquil fins al febrer… En un partit en què el rival s'hi juga la vida… ¿els jugadors del Barça poden sortir tan badocs i desconcentrats? A córrer, com a mínim, s'ha d'empatar amb el rival.

2. Treball

Les tretze relliscades que vaig comptar als jugadors del Barça són el símptoma que no van encertar ni els tacs, o que l'escalfament el van fer d'esma. És un indici que les coses no s'estudien prou. ¿Els jugadors del Barça sabien els noms i les característiques dels rivals com sí que sabien abans?

3. Martino

Contra deu, perdent un partit en què ens la podíem jugar, no va saber fer cap canvi tàctic. Les substitucions les portava pensades de casa i, al final, va provar de posar Neymar al mig. Esperàvem que intervingués més, que sabés donar instruccions. Si Roura fos al seu lloc, l'hauríem matat.

4. Neymar

Per què rep tantes trompades, el brasiler, sigui quin sigui el rival? Algú li ha de dir que la paradinha que fa un cop ha regatejat no cal. Sempre hi ha una dècima de segon que s'atura, absurdament, i permet que el cacin. Tira avall, home… És jove i ho pot aprendre. Però cal que algú l'hi digui.

5. Planificació

Després de la desfeta del Bayern, el presidenciable Piqué va reconèixer que calia canviar moltes coses i fer cinc o sis fitxatges. Només s'ha dut Neymar -gran fitxatge- i no s'ha reforçat el mig del camp ni la davantera com fa dos anys que calia. No fitxar i no traspassar ho podem pagar car.