Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

‘Cui prodest’: una de submarins

1. Freixa

Joan Laporta va disparar contra Toni Freixa titllant-lo de submarí de Bartomeu. És a dir, per dir-ho amb altres metàfores, un titella, un home de palla per mirar de restar-li vots a Laporta. No hi ha dubte que dividir el vot opositor afavoreix Bartomeu, però és lògic que ahir Freixa s’ofengués per l’acusació.

2. Benedito

Va ser Benedito qui, en un rampell justicier, va dir que era impossible que Freixa fos submarí de Bartomeu. No és la primera vegada que es diu que Freixa, i família, va estar al darrere de la moció contra Laporta. Sabent, però, que Freixa i Bartomeu pràcticament no s’han parlat durant un any, segur que ara no li aplana el camí.

3. Bartomeu

L’acusació de submarins, però, sí que obre el ball del cui prodest : sobre qui surt beneficiat de la presència final de 5 candidats. Si hagués estat un plebiscit Laporta-Bartomeu hi hauria hagut molt vot en negatiu: voto aquest perquè no surti l’altre. Ara són eleccions més propositives en què qui ha tingut el poder surt de favorit.

4. Farré

La pregunta és on aniran els vots dels que havien signat pels Jordis (Farré i Majó). Les firmes de dos precandidats crítics però no gaire, que han confiat més en les seves idees que en la destrucció del rival, a qui poden anar? Potser algun vot més el rascarà Bartomeu, però diria que Benedito pot aglutinar els votants orfes.

5. Seguiment

Aquests penals ja van advertir que Seguiment FCB passaria el tall per a sorpresa de l’establishment. A qui beneficia que Batiste i la gent que demana Grada d’Animació i agència de viatges pròpia arribi a la cursa final? Al Barça. A qui perjudica? Potser a Laporta, que era el candidat que, a les enquestes, tenia el públic més jove.