Publicitat
Publicitat

CAFÈ BAVIERA

Debat o entrevista al president?

L’únic debat a quatre entre els candidats a la presidència del Barça, a TV3 i al Camp Nou, va estar a l’altura de la campanya. És a dir, res de nou. El Barça interpretat amb clau de segle XX. Els candidats, també, si fa no fa, van estar com sempre en aquests dies que els sentim a totes hores. Benedito toca poques pilotes però ben tocades (però un pèl desenfocades en donar massa importància a Braida i la junta gestora), Freixa parla del passat com si ell no hagués estat còmplice fins a l’últim dia del que denuncia (cas Neymar, cost Suárez, Qatar), Bartomeu es menja més síl·labes que de costum quan mira a càmera mentre el patrocini a la samarreta és la pedra que té a la sabata. I Laporta? El candidat més somrient fa la sensació que no està gaire a la lluita, que necessita més que se li agraeixin els èxits que explicar un projecte dissenyat amb massa pressa.

Ahir, lluny dels ismes, va imperar un sorprenent bon rotllo entre quatre companys de la candidatura guanyadora del 2003 que a estones es tutejaven a estones es tractaven de vostè. Comèdia, al capdavall. En dotze anys, els amics han perdut ingenuïtat, han domesticat la bel·ligerància, però han guanyat en sentit de l’humor. S’agraeix. Va haver-hi alguns moments que de tant col·leguisme fins i tot el Bernat Soler va haver de cridar “que se besen, que se besen ”. Quan Benedito li feia preguntes a Bartomeu sobre el que faria amb Albert Soler i Rexach a partir del dia 19, o quan Freixa li preguntava per les adjudicacions de l’Espai Barça, feia l’efecte que el debat s’havia convertit en una entrevista al president del Barça. TV3 havia venut, durant la setmana, que seria el debat “decisiu”, “que pot decantar les votacions de dissabte” va reblar el Bernat Soler. No ho crec. Ni una cosa ni l’altra. Entreteniment pur per a connaisseurs del tema. El debat va ser molt més plàcid per a Bartomeu del que predeia la literatura esportiva. I, diria, del que temia el seu propi equip de campanya.

Tots els tertulians encorbatats

Amb el magnífic Camp Nou, teló de fons durant més de dues hores, el debat va demostrar que potser no cal refer aquest estadi, que el realitzador va saber fer lluir. I, a part de TV3 per les audiències, ahir qui més hi va guanyar van ser els fabricants de corbates. Feia temps que no es veia un debat televisiu amb tots els tertulians encorbatats. Denota, segurament, que els candidats a la presidència saben que la tendència dels socis del Barça, quan les coses van raonablement bé -que vol dir, suposo, que la pilota entra-és més aviat conservadora.

Històries de superació esportiva