Publicitat
Publicitat

CAFÈ BAVIERA

No sou un club, sou una secció

Els aficionats de la Penya que, en gran nombre, dijous passat van venir al Palau Blaugrana per als quarts de final de l’ACB van dedicar-se, a cada temps mort, a repetir un mateix càntic amb voluntat d’ofendre. “Nou sou un club, sou una secció”. Els joves verd-i-negres semblaven més dolguts que en altres ocasions, i amb raó, després de l’errada de l’equip de màrqueting del Barça, que va fer una campanya per vendre paquets de tres entrades que incloïen partits de semifinals i que, per tant, ja donaven el Joventut com un equip eliminat.

La cançoneta, que volia burxar-nos, em va fer reflexionar sobre aquest Futbol Club Barcelona que, en el fons, s’ha convertit en el millor club poliesportiu del món. Les seccions formen part de la nostra essència, les tenim des de fa una pila de dècades i, a més a més, des dels anys 90 s’han convertit en extraordinàriament guanyadores. La demostració és que de les 38 Copes d’Europa del Barça guanyades fins ara, 34 les han aconseguit les seccions professionals i només 4 el futbol. La prova que el club fa un salt endavant a partir dels 90 és que fins a l’any 91 totes les Copes d’Europa eren exclusivament d’hoquei patins, una secció que ja n’havia guanyat 10. I l’any següent va arribar la primera d’handbol, i l’altre la primera de futbol...

Avui podem dir que el Barça, al segle XXI, ha guanyat 21 Champions en cinc esports diferents. O, dit d’una altra manera, en els últims vint anys -amb l’excepció del 2013- el Barça ha estat campió d’Europa cada temporada com a mínim d’un esport. I aquí ve la dada més il·lusionant: si el Barça guanya a Berlín, serà la primera vegada a la història que guanya tres Champions en una sola temporada. Aconseguits els títols d’hoquei patins a Bassano i d’handbol a Colònia, si Xavi alça la Champions dissabte, aquesta temporada potser serà considerada la millor de la nostra història. Fins ara, en set ocasions hem guanyat dues Champions en un mateix curs, però mai no n’hem aixecat tres. Però tot costa molt i aquesta temporada ja se’ns ha escapat la final de futbol sala. Amb permís del Juventus, i amb tot el respecte per una Vecchia Signora que també busca un triplet de futbol, nosaltres busquem alguna cosa més.

Històries de superació esportiva