Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

La Superlliga de Benedito

  • 100 propostes

Després de cinc anys de treballar-hi, Benedito presenta un programa de 100 propostes que vol denotar ambició i feinada. Llegides amb deteniment, potser amb 20 propostes hauria estat més efectiu, s’hauria destriat més el gra de la palla i no seria un inventari acumulat de bones intencions, excés de retòrica i alguns brindis al sol.

  • Superlliga

Una bona idea que passa molt desapercebuda i en què el precandidat tampoc fa gaire èmfasi: “Contribuirem a la creació d’una Superlliga europea”. Quan comencem a jugar contra els grans clubs? Quan deixem de jugar a camp de l’Eibar i a l’Arcángel, que tanta mandra sembla que fa a jugadors i periodistes? Fem-ho.

  • 4 anys

Una altra bona idea. Els mandats de la presidència tornaran a ser de quatre anys. La llei va obligar el Barça a ser com la resta de clubs i allargar-ho a mandats de sis. Ara que podem fer marxa enrere és una bona idea que un president, a tot estirar, s’hi pugui estar vuit anys, dos mandats. Dotze anys ho trobo excessiu.

  • Jugadors

En l’apartat bona fe i brindis al sol, tres exemples. “Farem que el Barça jugui de blaugrana”, “que els jugadors dediquin part del seu temps a activitats amb aficionats i patrocinadors” (ara ho esperen) i “prioritzarem cessions a altres clubs catalans” (a l’Espanyol?; a clubs de Segona?). Els jugadors van on volen ells. Sempre.

  • ‘Smart Barça’

Està molt bé voler ser sostenible, però que entre les 100 propostes hi hagi el foment de l’ús de la bicicleta i que els socis tinguem endolls per carregar el cotxe elèctric no està entre les meves prioritats. Tampoc recuperar la secció de beisbol, una idea comuna. Cap d’ells tampoc no diu què en faria del Xavi Pascual del bàsquet...

Històries de superació esportiva