Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

El cicle de Messi –i del Barça– continua

1. Copa 2009

El cicle triomfal de Guardiola va començar contra l’Athletic. 4 a 1 a Mestalla amb Pinto, Alves, Piqué, Touré, Puyol, Busquets, Xavi, Keita, Messi, Bojan i Eto’o. Sis anys després, quatre d’aquells titulars tornaran a ser a l’onze de gala. Han canviat moltes coses, però l’eix Piqué-Busi-Messi es manté.

2. Copa 2012

El cicle triomfal de Guardiola va acabar -beneïda simetria- contra els bascos. 3 a 0 al Calderón. Van jugar Pinto, Montoya, Piqué, Mascherano, Adriano, Busquets, Xavi, Iniesta, Alexis, Messi i Pedro. Avui repetiran cinc d’aquells guanyadors. S’ha renovat més de la meitat de l’equip.

3. Copa 2014

Fa 14 mesos, quan el Madrid ens va guanyar 2 a 1 -llàstima de pal de Neymar a l’últim minut-, el diari Sport va titular l’endemà a portada “ Este ciclo se ha acabado ”. Van donar per morts un equip i uns jugadors que van acabar perdent aquella Lliga però que s’han endut aquesta i ara ho volen guanyar tot.

4. Copa 2015

Dels jugadors que va alinear Martino en repetiran 7: Alves, Mascherano, Alba, Busquets, Iniesta, Neymar i Messi. La mutació de l’equip s’ha fet amb més criteri que no semblava. El cicle de Messi, i del Barça, continua. Però també és el de Xavi, Iniesta, Busquets, Piqué o Alves. I que duri.

5. Sardana

Els d’avui sí, poden ser els últims minuts de Xavi al Camp Nou. I, segurament, d’Alves. A la celebració del partit de Lliga va faltar la sardana dels campions que caracteritzava el Barça dels últims anys. Hauria sigut bonic envoltar Xavi amb la rotllana. Avui, en cas de guanyar, es pot arreglar aquell oblit.

Històries de superació esportiva