Publicitat
Publicitat

CAFÈ BAVIERA

Les llàgrimes d’Arda Turan

Dilluns al vespre, tan bon punt la junta gestora, per unanimitat, va decidir tirar endavant la petició de Luis Enrique de fitxar Arda Turan a risc que Benedito i Freixa els diguin el nom del porc, una persona del club va trucar al turc per donar-li la bona notícia. El jugador, de vacances al seu país, amb l’acord tancat però pendent del mòbil i amb ganes de selfie amb la samarreta blaugrana, es va posar a plorar quan va saber que sí, que havia complert el somni, que les cinc properes temporades jugaria al Barça.

Pagar 34 milions —i el repicó gens menyspreable de variables— per un jugador de 28 anys que, en principi, serà el suplent d’Iniesta o Neymar no em sembla cap ganga. Al contrari. Ara bé, pel que fa a la fitxa, l’operació al Barça li ha sortit rodona. Li van plantejar que per venir al Barça havia de cobrar el mateix que a l’Atlètic de Madrid. Els mateixos fixos, la diferència la farà amb els variables, per títols guanyats. I eren tantes les seves ganes de triomfar al Barça que va dir que sí.

Arda Turan —que em fa l’efecte que, amb tantes ganes, també s’hauria esperat a tenir president per fitxar pel Barça— ara té pressa per venir, per ser presentat abans del cap de setmana i per, dilluns que ve, començar a entrenar-se amb l’equip. Aleshores serà el moment d’aclarir el seu futur immediat, d’agost a gener, amb Luis Enrique. Així com el tècnic asturià ja li ha dit a Aleix Vidal que s’estarà amb l’equip fins que caduqui la sanció de la FIFA, Arda Turan ha de consensuar amb l’entrenador quina és la millor manera perquè, en començar el 2016, pugui entrar a les alineacions. ¿Cessió o entrenar-se amb l’equip? És la decisió que encara no està presa.

Mentrestant, Luis Enrique està encantat amb el jugador que volia. Igual que Bravo, Rakitic o Mathieu, Turan ja és un expert en la lliga espanyola i no serà un meló per obrir. Volia aquest migcampista concret perquè lluita els 90 minuts, rasca, corre per dos i, a sobre, amb la pilota als peus, l’aguanta molt bé, juga a dos tocs i té una passada definitiva, a l’espai, molt remarcable.

Arda Turan, robust i amb planta, té tant gol —o tan poc— com Xavi Hernández. En marca un cada deu partits, per bé que en l’última temporada amb l’Atlètic només en va marcar quatre. Luis Enrique sap que amb el turc guanya múscul, brega i gana. I està molt content, gairebé tant com Beko i Lassa, els dos patrocinadors turcs del Barça (entre els uns i els altres ens aporten prop de 20 milions d’euros per temporada), que veuen que amb l’estrella del seu país al Barça ara vendran més rentadores i pneumàtics, respectivament.

Històries de superació esportiva