Publicitat
Publicitat

OPINIÓ

Els missatges de Martino al vestidor

Martino, després d'uns mesos de viure bé, ha descobert que la crisi setmanal, al Barça, és perdre un partit. Perdre'n dos és una tragèdia. Encara que l'equip continuï líder en les dues competicions, dues derrotes amb una imatge tan mediocre han estat la riota de la caverna i la preocupació de la taverna. Per això, el Tata es planta al Cartagonova a encetar una nova competició, i davant d'un equip de segona B, i amb la xarxa de seguretat d'un partit de tornada al Camp Nou, surt amb una alineació que ja la voldria tenir qualsevol equip del món. L'onze de Martino, ahir, tenia molts missatges en clau de vestidor.

El primer és assenyalar quins li semblen els quatre jugadors imprescindibles que, en absència de Messi, necessita que tornin al seu millor nivell: va deixar a Barcelona Piqué, Iniesta i Xavi, amb l'excusa que els dos interiors tenien problemes musculars, i va asseure Neymar a la banqueta. Tots quatre necessiten recuperar aire, alegria i frescor. El segon missatge del Tata, en la tria del seu onze contra un equip de dues categories menys, va ser dir al vestidor que són ells, els jugadors del primer equip, els qui han de treure les castanyes del foc i retornar el Barça al bon joc i al camí de les victòries. Martino, que a l'estiu es va entossudir a no voler fitxar ningú per fer saber a la plantilla que en el seu primer any hi confiava cegament, no vol que els jugadors li fallin.

Ell té la gosadia de pensar -i dir- que l'objectiu torna a ser encadenar els sis grans títols que va assolir el millor Barça de la història. I, per aconseguir-ho, ho fiarà tot en disset jugadors. Per tant, a Cartagena i on sigui tendirem a veure les mateixes cares. I el tercer missatge sembla que l'entrenador del Barça l'hi va enviar a Montoya. Després de les seves desafortunades declaracions sobre la falta de caràcter de l'equip -desautoritzades públicament per Iniesta i Piqué-, el Tata va deixar el lateral a la banqueta en el dia que era lògic que jugués per un Adriano que ha tornat a entrar en el seu particular parc temàtic de lesions musculars.

I l'equip va remuntar, l'estat d'ànim i el marcador. Ahir no va perdre la paciència després del gol inicial del Cartagena que va deixar retratats Puyol i Bartra. A base de minuts i de tenir la pilota, a mesura que Song i Sergi Roberto van perdre la timidesa, el Barça va saber decidir l'eliminatòria amb bons gols de Pedro i Cesc i la propina de Dongou, un davanter centre que s'ha de tenir en compte, atès que n'estem tan orfes.