Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

El perquè del petó d'Andrés Iniesta a Leo Messi

1. Petó d'Iniesta

Iniesta, sense escalfar-se, triga dos minuts a poder entrar pel lesionat Messi al Villamarín. Rep les ordres de Martino i, quan es gira, ja té Messi al damunt. No només piquen de mans. Instintivament, i en un gest insòlit, Iniesta li fa un petó. Un equip cohesionat és exactament això.

2. Viure sense Leo

En l'any de Tito Vilanova, ja sabem com vam patir sense Messi a Europa. A la Lliga, en canvi, sis partits, sis victòries. Totes en el tram final de temporada. 5 a 0 al Mallorca, 0 a 3 a Saragossa, 1 a 0 al Llevant, 2 a 1 al Valladolid, 0 a 2 a Cornellà-El Prat i 4 a 1 al Màlaga. Hem d'acotar el pànic.

3. Pas endavant

En aquells sis partits, a més a més, va semblar que Cesc i Alexis, sense Messi a la vora, s'alliberaven. Cesc va marcar 5 gols, Alexis 3, i Pedro i Tello 2 cadascun. A sobre, en el Barça de Martino, com ja va demostrar al Calderón i al Celtic Park, a falta de Messi, Neymar assumeix els galons.

4. Estadística

Contràriament als temors, en les últimes quatre temporades el Barça ha tret resultats de matrícula d'honor sense Messi al camp. Ha deixat de jugar 15 partits de Lliga i el Barça n'ha guanyat 14 i n'ha empatat un. Un 0 a 0 contra el Deportivo, al Camp Nou, quan ja érem campions.

5. Tello, per favor

Cesc serà el fals nou en lloc de Messi, que ho fa molt bé, però també poden jugar en punta Neymar o Alexis. Tot això donarà més possibilitats de jugar a Cristian Tello. Fins ara, en els 7 partits de Lliga que ha entrat al camp des de la banqueta no se n'ha anat de ningú. Cal que s'entoni.