Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

Per què Cesc sovint és millor a la sala de premsa que a la gespa?

1.

Fàbregas

A Amsterdam tampoc no la va rascar. Va arribar a casa, es va tornar a mirar el partit (molt professional) i va encertar a fer un diagnòstic molt més precís que Piqué o Puyol: "No es que no correguéssim, és que no corríem bé". Si pressiones malament, i amb espais a l'esquena, és pitjor que no pressionar.

2.

Messi

Messi ja és a l'Argentina buscant la calor, la tranquil·litat per a la recuperació i, sobretot, fugint de la saturació de tot plegat. Durant uns dies també s'allunya de la seva nutricionista. És Silvia Tremoleda, la parella de Xavier Sala i Martín, que vam conèixer a El convidat de TV3.

3.

Crac

La Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans ha decidit que la paraula crac , referida a un esportista de renom que excel·leix en la seva disciplina, passarà a formar part del diccionari. La curiosa etimologia de la paraula importada a Catalunya ve de l'inici dels anys setanta.

4.

Minguella-Puyal

Al voltant d'una piscina, asseguts en dues gandules, un jove Josep Maria Minguella li va dir a un encara més jove periodista Quim Puyal: "El Barça vol portar un crac que es diu Cruyff". Des d'aleshores, Puyal va fer servir la paraula, i la va esbombar fins a convertir-la, avui, en molt popular.

5.

'Marca'

Una altra de paraules. El president del Madrid, Florentino Pérez, treu foc pels queixals amb els dos diaris esportius de la seva ciutat. Considera que no fan cap bé al Madrid i ajuden el Barça. La seva paranoia arriba al punt que, en els seus cercles íntims, al Marca s'hi refereix sempre com el " Marça" .