Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

Una reivindicació oportuna i de justícia

1. Piqué

A la sensata roda de premsa de divendres, Piqué va dir una cosa que, entre elogis al trident, no ha merescut cap titular: “En aquest club sempre han guanyat els títols els davanters i els han perdut els defenses”. El diagnòstic, a la diana. Cal reivindicar l’allau de dades positives defensives d’aquest Barça.

2. Gregory

“Els davanters guanyen partits; els defenses, campionats”, deia l’anglès John Gregory. Messi ha estat com mai, el trident ha brillat, però Luis Enrique va començar muntant l’equip des del darrere. Podem fer la Lliga simètrica. Les 7 primeres jornades sense encaixar cap gol. Les 7 últimes, tampoc.

3. Bravo

A Bravo, que guanyarà el Zamora, només li recordem una mà tova a Sevilla com a única errada. Haver rebut 19 gols és haver-ne encaixat menys de la meitat dels que va rebre l’equip de Martino (40). Simeone va guanyar la Lliga deixant 21 rivals sense marcar. Bravo ja ha deixat 22 dies la porteria a zero.

4. Masip

Luis Enrique ha mantingut des del primer dia que el seu Barça tenia tres excel·lents porters. Ara, de 57 partits Jordi Masip només n’ha jugat un (a casa, de Copa, contra l’Osca). ¿Contra el Dépor hauria de tenir un premi? ¿O seria més bonic que Bravo completés tots els minuts de la Lliga? Vostè jutja.

5. Undiano

Sorprèn que aquesta jornada, en cap partit, es xiulés cap penal. Ni un. Una dada força insòlita. I mira que, al Calderón mateix, n’hi va haver dos de ben clars. Sembla com si, amb la jornada unificada, els àrbitres haguessin rebut la consigna de només xiular un penal en cas d’extrema necessitat i claredat.

Històries de superació esportiva