05/10/2012

Notes disperses d'una setmana estranya

2 min

Les últimes nits, l'Espanyol em fa anar de bòlit. Quan ja tenia l'article setmanal fet, tot preveient que Condal no es presentaria a les eleccions, el president se m'avança i em dóna la raó però treu tot sentit a la meva anàlisi prospectiva. En tot cas, aquesta setmana marxista perica (versió Groucho) dóna per a molt.

1. Els pericos hem sentit molta vergonya. Som forts i estem acostumats a lluitar contra els elements. Però el ridícul de la roda de premsa de dimecres i l'acumulació de despropòsits ha superat la nostra capacitat.

2. Rectificar és de savis. Encara que sigui amb mil pressions, amb la insistència de Sánchez Llibre i responent a la més absoluta lògica, valoro positivament la decisió de Condal. I l'hi agraeixo. Potser sóc un tendre, però crec que ara l'hem de deixar respirar.

3. Aquesta ha estat una dimissió 2.0. En la roda de premsa d'ahir tant Dani com Condal van fer referència a Twitter i "aquestes coses" per justificar la pressió de la massa perica. La força de les xarxes socials també fa caure presidents de futbol.

4. Sánchez Llibre i Condal continuen tenint la paella pel mànec. Som una societat anònima esportiva i ells els màxim accionistes. Per tant, no és un adéu per sempre.

5. Confiem que hagin entès que amb la majoria de les accions no n'hi ha prou. Els petits accionistes, els abonats i els aficionats pericos en general som molt importants. No es pot governar el club tenint-los en contra.

6. La pressió de la massa social no l'hauríem de fer dependre de si la pilota entra o no. En el futbol, que entri és bàsic. Però, a la llarga, entra com a conseqüència d'una bona gestió. Aquesta és l'exigència.

7. Ara s'obren dos camins possibles: la transició tranquil·la o la regeneració. La primera és més probable i amb menys sorpreses (Collet, Oliveró). La segona molt més improbable i més incerta -per bé i per mal. Caldrà esperar que els diferents agents comencin a moure fitxa.

8. Els màxims accionistes s'han compromès a triar la millor candidatura. Els demano que tinguin en compte dos conceptes bàsics: l'existència d'un projecte sòlid i la garantia d'un lideratge fort. I tot amb la màxima transparència

9. Dissabte juguem un partit molt important a Valladolid. No ho oblidem.

10. Encara que dissabte perdem, no baixarem a 2a. Aquesta era la segona previsió que feia en l'article que he hagut de llençar. Espero que tingui tan encert com amb la primera.

stats