ESPÈCIE PROTEGIDA
Misc 06/09/2013

Tamudo i Marañón: dos golejadors i un destí

i
Xavier Fina
2 min

La notícia de la setmana podria ser l'eficiència amb què l'Espanyol ha tancat la llista d'altes i baixes. O el trist retorn de Verdú. També un Ciutat de Barcelona que ens ha fet enyorar aquelles maratonianes jornades d'agost a Sarrià en què els partits dels equips catalans de Segona del Nostra Catalunya feien de teloners del torneig principal. O bé la feliç entesa -amb promesa de seu barcelonina inclosa- entre l'alcalde Trias i un cada dia més president Collet. Fora de l'òrbita perica ha estat la setmana en què Messi ha confirmat la seva innocència tot completant el pagament de 15 milions extraordinaris a Hisenda. O en què hem sentit més lliçons d'ètica provinents d'experts que pensen que Kant era un defensa del Bayern.

Però no. La notícia de la setmana és el retorn al futbol català del seu màxim golejador. Raúl Tamudo, català de Santa Coloma a qui la Catalunya de la cançó dels Catarres mai ha estimat. Tamudo jugarà al Sabadell, un equip a qui ja ha salvat d'un descens. El seu gol agònic amb el Rayo va tenir un efecte dòmino que va lliurar els arlequinats de baixar a Segona B fa un parell de temporades. Estic convençut que els donarà moltes més alegries, i molts pericos anirem a la Nova Creu Alta a compartir-les amb els nostres amics del Vallès.

Amb aquest fitxatge, les vides de Tamudo i Marañón tornen a coincidir. Dos grans capitans, els dos màxims golejadors de la història de l'Espanyol, tots dos hauran acabat la seva carrera al Sabadell. I com no pot ser d'una altra manera -els pericos som pocs i sovint mal avinguts-, tots dos han tingut els seus moments crítics amb el club i fins i tot crec que la relació entre ells no és la millor imaginable, a causa -sembla- d'una qüestió de doble comptabilitat golejadora.

D'aquí un parell d'anys, quan Tamudo hagi marcat el gol de l'ascens a Primera del Sabadell, el gran Rafa i el gran Raúl es tornaran a trobar els veterans de l'Espanyol. I, si el fill de Tamudo és tan perico com el brillant crític de cinema Carlos Marañón, podrem dir que la pel·lícula ha tingut un final feliç.

stats