Mobile is everything

El Mobile World Congress de Barcelona s’ha consolidat com l’esdeveniment més important del món sobre dispositius mòbils i xarxes de telecomunicacions. L’any passat hi assistiren més de 94.000 persones i per aquest pròxim dilluns un altre cop Barcelona serà la capital mundial de la tecnologia.

El claim de la conferència és tota una declaració d’intencions: ‘Tot és mòbil’ o ‘El mòbil ho és tot’ ( Mobile is everything ). I no s’equivoquen gaire: el mòbil és pertot, és un filtre amb què molta gent mira el món, una finestra a la informació, al coneixement. Alguns ho han descrit com una mena de xarxa telepàtica que ens uneix a tots, que ens acosta els uns als altres de manera immediata, que ens permet recordar qualsevol cosa i aprendre a l’instant precís allò que ens mancava uns minuts abans. Potser és anar una mica massa lluny.

Quines novetats ens durà el MWC? No hem d’esperar grans novetats tecnològiques, sí que segurament hi haurà presentacions comercials interessants, nous dispositius o millores dels que ja coneixem. Els fabricants de cotxes pareix que hi seran molt presents, però què hi ha de més mòbil que un cotxe, per altra banda? Així que noves maneres d’accedir i emprar la informació disponible amb les xarxes mòbils mentre estam en ruta seran ben segur notícia els dies vinents.

Ben segur que a partir de dilluns sortiran a les notícies les grans marques de tecnologia, però no hem d’oblidar que és a l’abast de tots aprofitar un món més digital, on el coneixement i la comunicació són més a la mà que mai.