Publicitat
Publicitat

ILLES TECNOLÒGIQUES

El canvi

La tecnologia és una font de canvi i el canvi una font de tensió entre el que és nou i el que és vell, entre els hàbits i les potencials millores que encara han de demostrar que serviran.

Probablement estàs llegint aquest article des del teu ordinador o en un dispositiu mòbil amb accés a internet. Tot i així, és possible que també pensis que la teva feina no la canviaran els mòbils intel·ligents amb connectivitat constant a xarxes de dades, però el més probable és que estiguis equivocat.

El meu equip de programadors fa sis mesos veia totalment innecessari que la nostra aplicació web fos plenament funcional en un dispositiu mòbil petit, de devers quatre polzades. Avui tenim més d’un 15% de les visites a l’aplicació mitjançant mòbil.
Pots estar segur que en els cinc anys vinents el canvi tecnològic al teu entorn professional serà immens i, com si es tractàs d’un múscul, haurem d’enfortir l’hàbit de canviar. Les empreses que tinguin la capacitat no simplement d’invertir en tecnologia, sinó de crear el canvi un hàbit, podran competir i créixer; les que no, ho tindran molt més complicat.
Com gestionar els canvis amb èxit, com implantar noves solucions a problemes que ja estam solucionant d’alguna manera però que creiem que es pot millorar és molt més complex que comprar la llicència d’un programa, desenvolupar una nova eina o implantar una solució de codi obert.

Hem de tenir clar que els canvis són imprescindibles i hem de fer-ho entendre als primers que ho patiran, els treballadors de l’empresa. Sense la col·laboració de tothom no és possible fer aquests canvis. Per tant, en pensar a implantar tecnologia, hem de pensar en com afectaran els canvis al dia a dia i com maximitzar l’èxit d’una nova eina, que passa per l’èxit en formar els usuaris en les novetats i els seus avantatges.

Els grans canvis tecnològics encara estan per arribar i les petites empreses ens hem de preparar per competir en un entorn que canviarà més ràpid del que ho ha fet fins ara, i si no en tenim el costum, no ho podrem fer.