Publicitat
Publicitat

Abatut al Canadà un suposat jihadista que planejava un atemptat suïcida

El jove, de 24 anys, estava sotmès a un control policial des de feia dos anys per la seva deriva radical

Un suposat simpatitzant de l'Estat Islàmic (EI) que planejava un atemptat suïcida imminent en alguna de les principals ciutats de Canadà ha mort aquest dimecres en un enfrontament amb la policia, segons han informat els mitjans canadencs.

La radiotelevisió pública canadenca CBC ha identificat l'home mort com Aaron Driver, de 24 anys, al qual les autoritats seguien la pista des de feia uns dos anys, quan va mostrar per primera vegada la seva simpatia pel grup jihadista.

L'operació policial s'hauria produït a la localitat de Strathroy, a uns 225 quilòmetres a l'oest de Toronto, d'acord amb aquestes informacions.

Prèviament, la policia del Canadà havia informat d'una operació en la qual s'havia frustrat una "potencial amenaça terrorista", però sense oferir més detalls sobre la identitat del sospitós o la potencial amenaça.

L'individu mort era un jove de la ciutat de Winnipeg –al centre del país–, conegut simpatitzant de l'EI que va ser identificat per primera vegada pels serveis secrets canadencs el 2014, quan va començar a escriure missatges de suport al grup jihadista a Twitter sota el pseudònim de Harun Abduranham.

Driver va ser detingut el juny del 2015 i va quedar en llibertat condicional amb limitació dels moviments, ja que les autoritats temien que pogués participar en actes terroristes.

L'emissora CTV, per la seva banda, ha revelat que Driver planejava utilitzar un explosiu per cometre un atemptat suïcida en una àrea pública, encara que no s'ha informat si en l'operació policial s'ha requisat algun artefacte.

La policia ha dut a terme l'operació a primera hora de dimecres davant el temor que Driver portés a terme el seu pla en hora punta en algun lloc freqüentat per un gran nombre de persones.