Publicitat
Publicitat

L'Eurogrup s'emplaça a una nova reunió sobre Grècia aquesta setmana

Les institucions europees volen tenir més temps per analitzar la nova proposta grega i descarten que acabi la negociació avui dilluns

La reunió extraordinària dels ministres d'Economia i Finances de l'eurozona ha acabat aquest dilluns sense arribar a un acord amb Grècia, però les institucions volen més temps per revisar la nova proposta grega i l' Eurogrup es reunirà de nou aquesta setmana.

"Les propostes (gregues) són un pas benvingut, però es necessita més treball juntament amb les institucions. L'Eurogrup es tornarà a reunir aquesta setmana. Necessitem un acord en els pròxims dies", ha assenyalat el vicepresident de la Comissió Europea (CE) per a l'Euro i al Diàleg Social, Vladis Dombrovskis.

La manca de temps per analitzar en profunditat el document que el primer ministre de Grècia, Alexis Tsipras, ha fet arribar a Brussel·les a la matinada de diumenge a dilluns ha fet que la reunió de Grècia i els altres 18 països que integren l'eurozona hagi durat poc més de dues hores.

En acabar la reunió, el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, va explicar que les institucions creditores comencen a treballar aquesta mateixa tarda per analitzar amb més profunditat la proposta grega, amb vista a un "possible acord a finals de la setmana".

"Les noves propostes gregues ens han arribat aquest matí i les saludem", ha fit Dijsselbloem, i ha afegit que "són vistes com un pas positiu en el procés, però donat el poc temps que tenien, les institucions no han pogut fer una avaluació completa i en detall, sinó una primera impressió".

El portaveu ha assegurat que l'objectiu ara és "arribar a un acord més endavant aquesta setmana i utilitzar les propostes gregues com a base per a això".

La nova reunió de l'Eurogrup podria celebrar-se abans de la cimera regular de líders de la Unió Europea (UE) prevista per als propers dijous i divendres.