Publicitat
Publicitat

Revisió massiva d'airbags als Estats Units

34 milions de vehicles d'onze marques diferents hauran de passar pel mecànic per revisar els seus coixins de seguretat, després de detectar-se una anomalia en els dispositius de la marca japonesa Takata

Més de 34 milions de vehicles en circulació als Estats Units hauran de passar una revisió després que s'hagi detectat una anomalia en els coixins de seguretat de la marca Takata, que afecta onze marques d'automòbils diferents. La mesura, acordada pel fabricant i l'Administració Nacional per a la Seguretat a la Carretera (NHTSA) es considera la més gran i més complexa de la història de l'automòbil.

El president de la companyia, Shigehisa Takada, ha assegurat en un comunicat que estan "satisfets" amb l'acord assolit amb la NHTSA, el que considera "un pas endavant per avançar en seguretat per reinstaurar la confiança dels fabricants de cotxes i dels conductors".

"Hem treballat en profunditat amb la NHTSA i els nostres clients del sector de l'automoció durant l'últim any per recol·lectar i analitzar multitud de dades sobre proves de cara a afavorir accions que beneficiïn totes les parts i, sobretot, que millorin la seguretat en la conducció ", afegeix el text.

Molts analistes han criticat que Takata, nét del fundador de l'empresa, s'hagi mantingut a l'ombra i hagi evitat transmetre en públic missatges tranquil·litzadors des que les autoritats nord-americà van començar a investigar a fons el problema amb els coixins de seguretat el 2014.

La revisió afecta 11 fabricants diferents, dels quals 5 són japonesos: Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi, Mazda i Fuji Heavy -que fabrica la marca Subaru.

L'anomalia s'ha localitzat en els infladors dels coixins de seguretat fabricats en una de les plantes de Takata a Mèxic i provoca que aquests puguin obrir-se amb massa força i projectar fragments de metall als ocupants.

Fins ara, el fabricant nipó havia rebutjat la petició de la NHTSA -que considera que el defecte ha causat 6 morts- de fer una revisió massiva. La companyia sostenia que el problema es produïa només en regions amb alta temperatura i humitat.

Amb aquesta revisió massiva als Estats Units, el nombre de vehicles afectats per algun tipus de problema en els coixins de seguretat de Takata des del 2008 ascendeix a uns 53 milions d'unitats.

Etiquetes