Publicitat
Publicitat

Alemanya va espiar França a petició dels EUA, segons 'Le Monde'

Els serveis secrets alemanys haurien interceptat comunicacions franceses a través de Deutsche Telekom en nom de la NSA

El BND, els serveis secrets alemanys, va espiar França a petició dels EUA a través del grup de telecomunicacions Deutsche Telekom, segons ha publicat aquest divendres 'Le Monde'.El diari assegura que ha tingut accés a uns documents de l'empresa alemanya que mostren com entre el 2005 i el 2008 es van interceptar comunicacions administrades per France Télécom en territori alemany.

En aquests moments una comissió d'investigació del Parlament alemany investiga les activitats de l'Agència de Seguretat dels EUA i la implicació del BND a l'hora d'espiar empreses i polítics europeus. Precisament els documents de 'Le Monde' han estat filtrats per un diputat d'aquesta comissió.

Fins ara el govern alemany ha assegurat que no pot saber la identitat de les persones investigades pel BND a petició de la NSA perquè els serveis secrets han destruït les llistes on apareixen els noms. Però, segons 'Le Monde', els documents de Deutsche Telekom demostren que aquesta empresa té els mitjans per identificar les persones o empreses espiades.