Publicitat
Publicitat

Alemanya accelera el pla d'intervenció de l'exèrcit en casos d'alerta terrorista

La ministra alemanya de Defensa, Ursula von der Leyen, es proposa accelerar els plans per fer possible la intervenció de l'exèrcit en casos d'alarma interna greu o d' atac terrorista, per sobre dels recels que això desperta en la gran coalició de govern del país.

"A finals d'estiu decidirem amb els ministres d'Interior dels lands quins casos específics hem de començar a provar", ha indicat la ministra en declaracions que publica el diari 'Bild'.

Von der Leyen apunta a la necessitat de dotar-se "com més aviat millor" d'una regulació clara sobre això i estar capacitats per actuar "immediatament", en cas que es produeixi una situació de gravetat nacional que obligui a activar dispositius de seguretat especials.

Per a això, afegeix la ministra, s'ha d'establir com més aviat millor la correlació de competències i cadenes de comandament entre el cos policial –que correspon als lands– i l'exèrcit –que depèn del govern federal.

Von der Leyen va plantejar ja a mitjans de juliol la possibilitat d'autoritzar la intervenció de l'exèrcit a l'interior del país, enmig de l' alarma terrorista generalitzada per tot Europa.

Els recents actes de violència i atemptats jihadistes registrats en les últimes setmanes a Baviera han precipitat la discussió sobre aquest tema, per sobre dels recels expressats des del Partit Socialdemòcrata (SPD) i també l'estament policial.

El govern regional bavarès ha insistit davant la cancellera, Angela Merkel, perquè es reforcin els dispositius de seguretat nacional, s'endureixi la política d'asil i s'imposin límits a l'acollida de refugiats. Els requeriments han crescut després dels dos atacs comesos per un jove afganès, en un tren, i per un sirià, que va detonar una bomba que duia en una motxilla.