Publicitat
Publicitat

Alemanya suspèn la investigació sobre les escoltes telefòniques a Merkel

La Fiscalia considera que els documents filtrats per Edward Snowden no proven de forma concloent l'espionatge dels EUA

La Fiscalia alemanya ha tancat aquest divendres la investigació sobre les presumptes escoltes dels Estats Units al telèfon mòbil de la cancellera Angela Merkel per falta de proves.

"Vam veure una possibilitat [de provar les escoltes], si no, no hauríem obert el cas ni l'hauríem investigat durant més d'un any", ha defensat el fiscal general, Harald Range. Tot i això, ha explicat que les informacions de les autoritats i de la comissió que investiga el cas al Parlament alemany són insuficients per mantenir oberta la investigació.  

Les revelacions de Snowden no són concloents

A més, segons la Fiscalia els documents difosos per l'exanalista de la CIA Edward Snowden no proven tampoc de forma concloent les presumptes escoltes al mòbil de la cancellera. El govern d'Angela Merkel no ha volgut comentar la decisió de la Fiscalia de suspendre la investigació.

L'anunci de l'obertura del sumari, el juny passat, contra els serveis secrets estatunidencs per les presumptes escoltes al mòbil de Merkel es va produir quan faltaven poques hores per a una reunió entre la cancellera i el president dels EUA, Barack Obama, a la cimera del G-7 a Brussel·les. Fins i tot Obama es va disculpar davant de Merkel i va prometre a la cancellera que no tornaria a passar, mentre ell fos president.