Publicitat
Publicitat

Alemanya té la natalitat més baixa del món

En els últims cinc anys han nascut 8,2 criatures per cada mil habitants. Fins ara el Japó era el país amb la taxa més baixa

La taxa de natalitat a Alemanya ha caigut al nivell més baix del món, segons un estudi publicat aquest divendres. Alemanya desplaça el Japó. Els autors alerten dels efectes de l'envelliment de la població sobre el mercat laboral i l'economia i apunten a una major participació de les dones en la força de treball com a clau per al futur. La dada evidencia el fracàs de les polítiques de promoció de la natalitat del govern alemany. 

En els últims cinc anys, han nascut de mitjana 8,2 criatures per cada mil habitants, segons ells càlculs de l'Institut d'Economia Internacional d'Hamburg i la firma d'estadística alemanya BDO. La taxa al Japó és de 8,4.

A Europa, Portugal és el segon país on neixen menys criatures, amb 9 fills per cada mil habitants, seguit d'Itàlia, amb 9,3. A l'altre extrem, les taxes més altes es troben a l'Àfrica amb Níger en primer lloc, amb 50 naixements per cada mil habitants.

L'impacte al mercat laboral

Segons els càlculs demogràfics, aquesta baixa natalitat suposarà que el percentatge de població en edat de treballar (entre 20 i 65 anys) caurà del 61% al 54% el 2030. Els experts alerten a més que sense un mercat laboral fort, Alemanya no podrà mantenir el seu creixement econòmic.

Els autors de l'estudi alerten que Alemanya necessitarà treballadors immigrants joves i que més dones han d'incorporar-se al mercat laboral. Alemanya és un dels països del món que atreu més immigrants, però també ha vist créixer moviments xenòfobs com Alternativa per Alemanya.