Publicitat
Publicitat

Alemanya proposa un 'Grèxit' de cinc anys, segons el 'Frankfurter Allgemeine'

El ministre de Finances alemany ha anat a la reunió d'avui amb dues propostes 

El ministre de Finances d'Alemanya, Wolfgang Schauble, assisteix a la reunió extraordinària d'avui de l'Eurogrup a Brussel·les amb dues propostes sota el braç, una de les quals seria fer sortir Grècia fora de l'euro durant cinc anys, fins que hagi sanejat els seus comptes, segons publica el diari alemany 'Frankfurter Allgemeine'.

L'altra proposta del ministre alemany, que en entrar a la reunió només ha dit que l'acord amb Grècia es preveu difícil, seria que el govern hel·lè es traslladi a un fons fiduciari de béns per valor de 50.000 milions, com a garantia del seu deute.

Poc després de fer-se pública aquesta informació, fonts de la delegació grega que negocia a l'Eurogrup van assegurar que Schauble no ha posat cap de les dues propostes sobre la taula en la reunió d'avui, tot i que admeten que és una "possibilitat" que té en compte el ministeri alemany.

No obstant, fonts comunitàries asseguren també que una sortida temporal de l'euro "no seria factible" dins de l'entramat legal de la unió monetària.