Publicitat
Publicitat

Ali Lmrabet finalitza la vaga de fam després que el Marroc li hagi promès renovar el seu passaport

El periodista marroquí està ara hospitalitzat a Ginebra i confia que les autoritats del seu país "mantindran la seva paraula"

El comitè de suport a Ali Lmrabet ha anunciat que el periodista marroquí ha acabat la vaga de fam que mantenia des de feia més d'un mes després que el ministre de l'Interior del Marroc, Mohammad Hasad, li hagi promès que obtindrà el permís de residència si viu durant tres mesos al Marroc, tal com obliga la llei. " Les autoritats marroquines s'han compromès públicament a renovar-li el passaport de forma immediata, i no posaran obstacles que faci el mateix amb el document d'identitat", expliquen fonts pròximes a Lmrabet a l'ARA.

Segons han confirmat les mateixes fonts, Lmrabet està hospitalitzat a Ginebra, on va començar el 24 de juny una vaga de fam davant del Consell de Drets Humans de l'ONU, i confia que les autoritats marroquines "mantindran la seva paraula".

La protesta de Lmrabet – que ha rebut un gran suport de personalitats i organitzacions internacionals– va començar quan les autoritats de la seva ciutat natal , Tetuan, li van denegar un certificat de residència amb el qual pogués renovar el document d'identitat i el passaport. La denegació d'aquests documents li impedeix, al seu torn, rellançar des del Marroc el setmanari satíric 'Demain Online', just ara que ha expirat la prohibició que li va imposar un tribunal marroquí per exercir el periodisme al Marroc durant 10 anys (2005-2015).

El ministre marroquí de l'Interior va afirmar aquest dimarts que "per tenir un certificat de residència la persona ha d'estar un període de tres mesos al país, sigui Lmrabet o qualsevol altre; perquè una persona sigui mediàtica no transgredírem la llei", va dir.

El comitè assegura que després de les declaracions del ministre, Lmrabet tornarà al Marroc, on s'estarà els tres mesos necessaris per obtenir el permís. El periodista ha insistit sempre que no viu a Espanya des del 2011 i que des de llavors resideix a la casa del seu pare a Tetuan. Segons diu, té més de 30 documents administratius que ho proven.

Aquesta no és la primera vaga de fam de Lmrabet, que el juny del 2003 ja en va fer una durant 50 dies des de la presó per protestar per la condemna a tres anys de presó que li havien imposat per "ultratge al rei" Mohammad VI, que va acabar alliberant-lo el gener del 2004 després d'una campanya de pressió internacional.